16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Προγραμματισμός Μαΐου 2024 στο Major Seven

Παρασκευή 17 Μαΐου 

“Στους δρόμους του ρεμπέτικου”

Τραγουδούν

ΝΑΝΤΙΑ Καραγιάννη – ΝΙΚΟΣ Καραγιάννης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στη σκηνή του MAJOR SEVEN ανεβαίνει η ΝΑΝΤΙΑ Καραγιάννη και ο ΝΙΚΟΣ Καραγιάννης, για ένα αφιέρωμα στο κορυφαίο μουσικό και ουσιώδες είδος της μουσικής μας ιστορίας, στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Το ρεμπέτικο τραγούδι σημαντικότατο καλλιτεχνικό φαινόμενο στην Ελλάδα, είναι η συνέχεια του δημοτικού τραγουδιού και γενικά της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Είναι το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε την γνώριμη μορφή του, όπως ακούγεται μέχρι σήμερα.

Η UNESCO ανέλαβε υπό την αιγίδα της να διαδώσει αυτή την σπουδαία άυλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας σε όλο τον πλανήτη. 

Μια κληρονομιά με μεγάλους δημιουργούς, μεγάλες φωνές και τραγούδια.

Στη ρεμπέτικη βραδιά θα συμμετάσχουν εξαιρετικοί συντελεστές που γνωρίζουν πολύ καλά την ζωντανή μουσική παράδοση, ώστε να αποδοθεί η ποιότητα και το ύφος των συγκεκριμένων τραγουδιών με αγάπη, συγκίνηση και μεράκι.

Στα μπουζούκια: Στάθης Σαββίδης και Χρήστος Παπαθανασόπουλος

Στην κιθάρα: Σπύρος Παπανικόλας

Στο πιάνο: Αντιγόνη Πενέζη

Στα κρουστά: Γιώργος Καρτάλος

Έναρξη  10:00

Είσοδος 10€

Σάββατο 18 Μαΐου
Hermaphrodite’s Child

Το Σάββατο 18 Μαΐου στη σκηνή του Major Seven ανεβαίνουν οι Hermaphrodite’s Child. Οι Hermaphrodite’s Child είναι ένα επαγγελματικό Rock and Roll συγκρότημα που μας ταξιδεύει στη χρυσή εποχή της σύγχρονης μουσικής, αναβιώνοντας τον αυθεντικό ήχο των δεκαετιών του ’50 και ’60. Αποδίδουν με ακρίβεια τις επιτυχίες των The Beatles, The Rolling Stones, Chuck Berry, The Kinks και πολλών άλλων καλλιτεχνών που διαμόρφωσαν τον ήχο αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, αυτό που τους καθιστά ξεχωριστούς είναι η ενσωμάτωση ελληνικών κομματιών της δεκαετίας του ’60 στο μουσικό τους ρεπερτόριο, τα οποία σε συνδυασμό με πασίγνωστα Surf Rock classics και Soundtracks που στιγμάτισαν την γενιά τους, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο κοινό. 

Με αγάπη για την μουσική και την αισθητική του παρελθόντος, οι Hermaphrodite’s Child, με το χαρακτηριστικό τους στύλ αποπνέουν την ατμόσφαιρα και την ενέργεια μίας χρονικής  περιόδου που μας άφησε τεράστια μουσική κληρονομιά.

Έναρξη 22:30

Είσοδος 10 ευρώ 

Κυριακή 19 Μαΐου

Μια Ιστορία

«Ένα λαϊκό και ρεμπέτικο αντάμωμα»

Το λαϊκό τραγούδι αποτελεί την ταυτότητα της Ελληνικής πραγματικότητας.

Μεγάλοι συνθέτες και μουσικοί έχουν αφήσει το λιθαράκι τους στην πολιτιστική μας ταυτότητα αποτυπώνοντας την πραγματικότητα της εποχής τους με μεγάλα άσματα, που κληροδοτήθηκαν στις επόμενες γενιές για να διδάσκουν και να θυμίζουν το μεγαλείο αλλά και την παρακμή της τότε Ελλάδας.

Αφηγούμενο τον έρωτα, την παρανομία καθώς και την πολιτική κατάσταση, το λαϊκό και στην μετεξέλιξη του, το ρεμπέτικο τραγούδι μαζί με τους εκπροσώπους του, κατάφεραν απ’ τις αλάνες και τις κακόφημες γειτονιές να ακούγονται σε μεγάλες αίθουσες και σε συναυλίες εντός και εκτός συνόρων.

Στις 19 Μαΐου μια παρέα καλλιτεχνών καλείται να αναβιώσει αυτές τις μελωδίες και να αφηγηθεί ‘’Μια ιστορία’’ για εκείνη την πραγματικότητα και εκείνους τους ανθρώπους που η ζωή τους γράφτηκε με νότες σε πεντάγραμμο και στίχους σε χαρτί, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, πως όχι μόνο δεν ξεχνιούνται αλλά η φλόγα τους συνεχίζει να καίει.

Έναρξη: 20:30

Είσοδος: 10 €

Τετάρτη 22 Μαΐου

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗΣ

«Να Σε Βλέπω Να Γελάς»

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Νίκος Καρακαλπάκης παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα με τίτλο «Να σε βλέπω να γελάς» στη μουσική σκηνή του Major Seven. Με την ευαίσθητη ερμηνεία του και την πληθωρική παρουσία του, μας προσκαλεί σε μια μουσική γιορτή με επιλεγμένα τραγούδια κορυφαίων ελλήνων συνθετών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής: Ξαρχάκο, Πλέσσα, Καλδάρα, Χατζηνάσιο, Τσιτσάνη, Μικρούτσικο, Τόκα κ.α., τραγούδια σημαντικών τραγουδοποιών (Βαρδή, Χατζή, Κορκολή, Μαχαιρίτσα, Μαραβέγια, Χατζηγιάννη, Ρίζου κ.α) αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί:

Δημήτρης Κουζής: βιολί

Χρήστος Κουμούσης: πιάνο – πλήκτρα

Ανδρέας Νικόλης: κρουστά

Δανειζόμενος τον τίτλο της μουσικής βραδιάς από το τραγούδι «Προλαβαίνω» της Δήμητρας Γαλάνη και της Μυρτούς Κοντοβά – όπου είχε κάνει ο ίδιος cover το 2013 – μας προσκαλεί σε μια βραδιά που τα τραγούδια θα φωτίσουν τη νύχτα και θα μας χαρίσουν χαμόγελα, νοσταλγία και αγάπη.

Ώρα έναρξης: 21:30

Σάββατο 25 Μαΐου 

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ

Ο Λάκης Χαλκιάς και ο Χρήστος Τσιαμούλης, μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες τους, επιχειρούν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στους τόπους του Ελληνισμού που ενώνει η θάλασσα και δημιουργεί επί αιώνες πολιτισμό.

Με όχημα τη μουσική, οι καλλιτέχνες θα σας ταξιδέψουν από την Πόλη και τη Μικρά Ασία ως την Βόρειο και Νότιο Ελλάδα. Από τα Νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την Κύπρο μέχρι την κάτω Ιταλία.

Μαζί με συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών και τραγούδια από την δισκογραφία του Χρήστου Τσιαμούλη και του Λάκη Χαλκιά.

Μέσα από την ποικιλία των μελωδιών και των στίχων των τραγουδιών, διαπιστώνεται η ενότητα της μουσικής και της ιστορικής μνήμης και μεταφέρεται το αναστάσιμο ήθος της ελληνικής ψυχής.

Το πρόγραμμα αποτελεί σημείο αναφοράς για την καταγωγή και τη μνήμη, ένα εργαλείο αυτογνωσίας και στοιχείο ταυτότητας, ένας κώδικας έκφρασης και επικοινωνίας, μία παρηγοριά σε ώρες δύσκολες, μία κινητήρια δύναμη για πράξη και ελευθερία.

Συντελεστές Προγράμματος:

Τραγουδούν: Λάκης Χαλκιάς, Χρήστος Τσιαμούλης

Την ορχήστρα αποτελούν οι δεξιοτέχνες μουσικοί:
Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι)
Νίκος Μήλας (βιολί)
Νίκος Αγγελόπουλος (λάουτο)
Χριστίνα Κούκκη (σαντούρι)

Έναρξη 22:00
Είσοδος 10 

Σάββατο 31 Μαΐου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ

Ο Σταύρος Σιόλας, ο αγαπημένος συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης του εμφάνισης στο Major Seven,  εμφανίζεται για ακόμα ένα live το Σάββατο 31 Μαίου!

Η βαλίτσα του είναι γεμάτη πολυαγαπημένα τραγούδια: «Της Άρνης το νερό», τον «Γεροπλάτανο»,τα «Διόδια», το «Κάθε φορά», το «Χωρίς εσένα», το «Σαν Χουάν» και το «Η δική μας σειρά» από τον πρόσφατο ομότιτλο δίσκο του.

Είναι από τους λίγους συνθέτες που τα τραγούδια τους είναι τόσο διαφορετικά το ένα από το άλλο, ακούγονται χρόνια στα ραδιόφωνα και δεν είναι από αυτά που θα αποκαλούσε κάποιος εύκολα τραγούδια.  

Ο σπουδαίος, λοιπόν, Σταύρος Σιόλας με όλον αυτόν τον πλούτο αλλά και με τη χαρακτηριστική του φωνή, ετοιμάζει μια παράσταση που θα μας συγκινήσει και θα μας ξεσηκώσει έτσι όπως εκείνος μόνο ξέρει!

Με άξονες το λυρισμό και την παράδοση, την κατάνυξη και το διονυσιασμό, θα μας ταξιδέψει στο ελληνικό τραγούδι, μέσα από το προσωπικό του ρεπερτόριο αλλά και από τα  τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών που ξανασυστήνει με την ερμηνεία του και τις ευρηματικές ενορχηστρώσεις!

Μη χάσετε αυτήν τη βραδιά!

Γενική Eίσοδος: 12 €

Έναρξη: 22:00

Major Seven, Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Κρατήσεις: 6949207008

Εισιτήρια: more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα