1 πακετο Tortellini με προσούτο
1 ½ φλυτζάνι τσαγ.ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
½ φλυτζ τσαγ. ζωμό
- φλυτζ.τσαγ.τοματίνια κομμένα στην μέση
½ φλυτζ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη στον χονδρό τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουτ. σουπ καβουρντισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. κρεμμώδες τυρί
Βράζουμε τα τορτελλίνι. Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Το σβήνουμε με το ζωμό και ρίχνουμε τα τοματίνια. Αφήνουμε να πάρουν μια ελαφρά βράση, το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμώδες τυρί.
Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σπανάκι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το σουσαμι και σερβίρουμε αμέσως