38.6 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

To σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει (τουλάχιστον μακροπρόθεσμα) τη σχέση σου

Το σεξ στο πρώτο ραντεβού ήταν ανέκαθεν ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς μιας γυναίκας, κάποιες φορές και του άντρα. Τώρα, το επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research δίνει τη δική του συμβουλή.

Γνώρισες κάποιον και σκέφτεσαι να κοιμηθείς μαζί του από την πρώτη φορά που θα βγείτε; Μάθε ότι το σεξ στο πρώτο ραντεβού ενδεχομένως δεν κάνει καλό στη σχέση σου, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research.

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφο και την σταθερότητα της σχέσης (δηλαδή το πόσο συχνά πίστευαν ότι οι σχέση αντιμετώπιζε πρόβλημα).

Όσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή ή που απείχαν από το σεξ.

Τα αποτελέσματα ίσχυαν ακόμη και οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Υγείας του Πανεπιστημίου Young του Μπρίγκχαμ, όπου έγινε η έρευνα, συνεκτίμησαν παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τα συναισθήματα όπως η φυλή, ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων,η μόρφωση, και η θρησκευτική πίστη.

Η μελέτη επαληθεύει τα συμπεράσματα έρευνας που είχε γίνει σε παντρεμένα ζευγάρια και είχε δείξει ότι όσο περισσότερο περιμένουν οι σύντροφοι για να κάνουν σεξ πρώτη φορά, τόσο υψηλότερη η ικανοποίηση από τον γάμο τους.

Σίγουρα πάντως, το αν το να αφήνεις το σεξ για.. αργότερα, αντί να το κάνεις από το πρώτο ραντεβού,  σχετίζεται με καλύτερα αποτελέσματα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, δεν είναι κάτι απόλυτα ξεκάθαρο.

Όσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα

Αυτό που πιθανότατα ισχύει είναι πως τα ζευγάρια που έρχονται σε ερωτική επαφή απ’ την πρώτη γνωριμία τους να έχουν υψηλότερες απαιτήσεις ως προς τη συχνότητα του σεξ και το ερωτικό ενδιαφέρον του συντρόφου τους μετέπειτα, παράγοντες που τείνουν να φθίνουν όσο περνάει ο καιρός.
Αντιδράσεις

Από μια τέτοια μελέτη δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι αντιδράσεις. Ο Δρ Τζαστιν Λέχμιλλερ, κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σχολιάζει ότι “η συνολική διαφορά ανάμεσα στην ικανοποίηση και την επικοινωνία μεταξύ αυτών που έχουν κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού και εκείνων που έχουν παρατείνει την αναμονή είναι μικρή, κάνοντας με να αναρωτιέμαι αν είναι ικανή να έχει πραγματική επίδραση σε μια αληθινή σχέση”.

Επίσης η μελέτη δεν παρακολούθησε τα ίδια ζευγάρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά εξέτασε πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές δεν μπορούν με σαφήνεια να γνωρίζουν τι είναι αυτό που προκάλεσε τον συσχετισμό.

“Ίσως να μην έχει να κάνει με το σεξ. Ενδεχομένως να υπάρχουν διαφορές στους χαρακτήρες των συντρόφων που κάνουν σεξ αμέσως και εκείνων που προτιμούν να περιμένουν”, εξηγεί ο Δρ Λέχμιλλερ.

Η απόφαση για το αν θα κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι ολοκληρωτικά δική σου, αλλά καμιά φορά δεν είναι κακό να ακούμε και τους ειδικούς…

Πηγή: livescience.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα