Νέα

Ιαν
17

«Ποτέ ξανά την Κυριακή» ανοιχτά τα καταστήματα με «υπογραφή» ΣτΕ

Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. «Το υπουργείο πάντως προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την τροποποίηση της νομοθεσίας προκειμένου να θεσπιστούν γενικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα προσδιορίζονται οι τουριστικές περιοχές.

Γι' αυτές, οι αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίζουν σε συνεννόηση με τους εμπορικούς φορείς την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων και επιπλέον Κυριακές από αυτές που ισχύουν στην υπάρχουσα νομοθεσία (οκτώ ετησίως)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ιαν
17

Ηθοποιοί για συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι Αθήνα

Το Θεατρικό εργαστήρι Αθήνα, αναζητά ηθοποιούς για να διδάξουν υποκριτική σε σπουδαστές της σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι ηθοποιοί θα πρέπει:

Να έχουν διδακτική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών (είτε σε δραματική σχολή είτε σε ιδιαίτερα μαθήματα).

Να είναι από 28 έως 55 ετών (άντρες ή γυναίκες).

Ιαν
17

Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε στο βιογραφικό σας

Οι τάσεις στα βιογραφικά σας σημειώματα μεταβάλλονται ταχύτατα. Κάποια πράγματα όμως παραμένουν σταθερά, όπως π.χ. ο απλός σχεδιασμός και η περιγραφή μιας ιστορίας.
Ιδού επτά σημεία που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας καθώς φτιάχνετε το βιογραφικό σας:
 
1. Δώστε προσοχή στον σχεδιασμό
Ο σχεδιασμός μετράει. Αυτό που θέλετε είναι ισορροπία – μια ξεκάθαρη και απαλή όψη που ξεχωρίζει, αλλά με μέτρο. Μπορείτε να βάλετε λίγο χρώμα αν θέλετε, και επιλέξτε με προσοχή τη γραμματοσειρά. Τα Times New Roman είναι βαρετά!
Ιαν
15

Οι δαπάνες με "πλαστικό χρήμα" που θα "χτίζουν" το αφορολόγητο

Yπεγράφη από την υφυοπυργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016.

Η απόφαση καθορίζει, επίσης, ποιές κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογούμενων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δαπανών.

Ιαν
15

Βράβευση "Ιφιγένεια εν γένει ... tragic!" από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

"Τετάρτη 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο θέατρο Αργώ, η τελετή βράβευσης της θεατρικής παράστασης "Ιφιγένεια εν γένει ... tragic!" από τον όμιλο για την UNESCΟ Πειραιώς και Νήσων.

Ο Πρόεδρος του ομίλου Ιωάννης Μαρωνίτης ενημέρωσε το κοινό για τη δράση του ομίλου και μίλησε για την αναγκαιότητα του Πολιτισμού και της Τέχνης στη ζωή μας. Οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας Theatreloi ευχαρίστησαν τη συγγραφέα του έργου Λίλιαν Δημητρακοπούλου που τους εμπιστεύτηκε το έργο της και τον όμιλο για την στήριξή του."