Εκδηλώσεις

Φεβ
22

Παρουσίαση βιβλίου "Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας"

Τα Reflections δίνουν τη σκυτάλη στους εγχώριους δημιουργούς που ξεδιπλώνουν τις δικές τους σκοτεινές ιστορίες στη σκηνή του Death Disco!
 
-Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας
 
Το κόμικ με τίτλο “Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας” αποτελεί την μεταφορά του ομώνυμου ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη σε σενάριο-σκηνοθεσία της Βέρας Καρτάλου και σχέδιο του Νίκου Παπαμιχαήλ.
 
Ο Θανάσης Βάγιας είναι μία αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα, δεξί χέρι του Αλή Πασά, που κατηγορήθηκε ως προδότης του ελληνισμού, ύστερα από την εμπλοκή του στην σφαγή 800 ανθρώπων στο χωριό Γαρδίκι της Ηπείρου. Μετά την επανάσταση φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ανέλαβε επιστάτης στα κτήματα του Καποδίστρια. Το 1834 τον βρήκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου πέθανε και ετάφη.
 
Ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης μαθαίνοντας τα νέα του θανάτου του και την τραγική μοίρα της χήρας του, εμπνέεται το εν λόγω ποίημα αποδίδοντας δικαιοσύνη, έστω και μετά θάνατον, στους Γαρδικιώτες. Ένα διαμάντι της ελληνικής λογοτεχνίας και χαρακτηριστικό παράδειγμα της επτανησιακής σχολής, “Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας” μας προσφέρει μία σειρά από διδάγματα για την εκδίκηση και τις τύψεις που βαραίνουν την ψυχή των ανθρώπων.
 
Με σεβασμό προς τον Έλληνα εθνικό ποιητή μεταφέραμε για πρώτη σε φορά σε κόμικ αυτό το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και επιβλητικό ποίημα, που ακροβατεί περίτεχνα μεταξύ ζωής και θανάτου, τιμωρίας και συγχώρεσης.
Φεβ
22

Και Ντε Λα Πόνγκο Reloaded: Αποκριάτικο πάρτι στο 104

24 Φεβρουριου, τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς!

Σαββατοκύριακο της απονομής των βραβείων. Hollywood, famous, σινεφίλ, paparazzi, crazy fans ή απλά party animals είστε όλοι καλεσμένοι στο πιο τρελό πάρτυ της χρονιάς!

Εμπνευστείτε από τη βραδιά των όσκαρ και ελάτε για το καθιερωμένο Και Ντε Λα Πόνγκο!!

Φεβ
20

Off-Off Athens 9: Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για ένατη χρονιά στο Επί Κολωνώ

Στo πλαίσιo ενός από τους βασικούς στόχους του θεάτρου μας, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, το Επί Κολωνώ διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ off-off Athens του 2017.

Στα οκτώ προηγούμενα φεστιβάλ η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη, ενώ πολλές από τις συμμετέχουσες παραστάσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την αποδοχή, συνεχίστηκαν μέσα στην επόμενη θεατρική περίοδο, είτε στο Επί Κολωνώ είτε σε άλλον χώρο.

Όπως και κάθε χρόνο νέες ιδέες κυοφορούνται για τη διεξαγωγή του αλλά η πρόθεσή μας να μη θέσουμε καλλιτεχνικά κριτήρια επιλογής και αποκλεισμού παραμένει σταθερή. Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ θα παραμείνει πλουραλιστική όπως έχει ήδη καθιερωθεί: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία και πάλι να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» - στην περίμετρο της αθηναϊκής θεατρικής σκηνής - με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.

Φεβ
20

Κυριακή πρωί στο βράχο της Ακρόπολης

Κυριακάτικη ξενάγηση στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα υπόλοιπα, υπέροχα μνημεία του χώρου.

Ένα ταξίδι στο χρόνο παρέα με τους έμπειρους ξεναγούς της ActionPlus

Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12.30 το πρωί: για 2 ώρες αφήνουμε την ιστορία του Βράχου να ξετυλιχτεί και να μας παρασύρει.

Φεβ
17

PFF opening party with Dusk

Έναρξη για το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, με ένα δυναμικό party στο BAR "Darling".

Την βραδιά θα ανοίξει η Dusk με ένα ακουστικό live συνοδευόμενη στα πλήκτρα από την Πελαγία Νάκη