Εκδηλώσεις

Μαρ
28

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στο φετινό Open House Athens και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη και φέτος, για τέταρτη χρονιά, το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου.

Φέτος, ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στη διοργάνωση ανοίγοντας τους χώρους του στο κοινό. Στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 254, πρώην βιομηχανικά κελύφη και νεότερες προσθήκες ειδικών εγκαταστάσεων σχηματίζουν έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού. Πώς το παλιό εργοστάσιο της ΒΙΟΣΩΛ μετετράπη σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο πολιτισμού, πότε και με τι υλικά κατασκευάστηκε η «Θόλος», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας που έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της οδού Πειραιώς, με τι τρόπο έγινε η επέκταση και η κατασκευή του κτιρίου 2 που στεγάζει το «Θέατρον»;

Ελάτε το Σάββατο 1η Απριλίου 11:00-16:00 και την Κυριακή 2 Απριλίου 12:00-18:00 για μία ξενάγηση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και μάθετε όλα τα μυστικά του.

Μαρ
26

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (ADAF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF) - επιστρέφει με τη 13η διοργάνωση στις 18 με 21 Μαΐου.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε ένα ακίνητο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, στην οδό Μητροπόλεως 23, το οποίο διαθέτει, για την υποστήριξη του φεστιβάλ, η «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ».

Με τη θεματική #PostFuture, το ADAF 2017 επιδιώκει να εξερευνήσει το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, ενώνοντας τα όρια ψηφιακού και πραγματικού, αλλά και ανακαλύπτοντας τις επιπτώσεις του φουτουριστικού τρόπου ζωής στις διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης καθημερινότητας.

Μαρ
25

Πασχαλιάτικο Bazaar για τα Αδέσποτα Ζώα από το Stray.gr

Οι εθελοντές του Stray.Gr – Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, με  χαρά σας προσκαλούν  στο Πασχαλιάτικο  Bazaar  για τα αδέσποτα ζώα που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Απριλίου 2017, (10:00-20:00), στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, απέναντι από την Τεχνόπολη Γκάζι (στάση Μετρό Κεραμεικός).

Ο εθελοντισμός δεν σταματά καμιά εποχή του χρόνου. Τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται τους εθελοντές και οι εθελοντές  χρειάζονται εσάς που, με τον τρόπο σας, τους βοηθάτε για  να συνεχίσουν να τα βοηθούν.  

Στο Πασχαλινό Bazaar του Stray.Gr θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίστε τους εθελοντές του Σωματείου και τη δράση τους, να γνωρίσετε σκυλάκια και γατάκια προς υιοθεσία αλλά και να αγοράσετε υπέροχα δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας,

Μαρ
23

Αυτοί είναι οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθεί η documenta 14

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της documenta 14 κ. Adam Szymczyk ανακοίνωσαν σήμερα τους δημόσιους χώρους της πόλης και τα ιδρύματα που θα φιλοξενήσουν εκατοντάδες έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση.

Από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου, Αθηναίοι, επισκέπτες και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, χώρους καλλιτεχνών και κινηματογράφους και να δουν από κοντά έργα σημαντικών δημιουργών.

Κύριοι εκθεσιακοί χώροι

Μαρ
22

Paratoxic Paradoxes: Mια «κάψουλα» έργων έντεκα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο στο Μουσείο Μπενάκη

Είναι η σχέση με τον κόσμο το πλέον αμφιλεγόμενο, δύστροπο και ημιτελές έργο της ανθρωπότητας;

Η μακριά ιστορία ιδεών, επιστημών, τεχνών, πολιτικών, φιλοσοφικού λόγου και παγκόσμιων γεγονότων μοιάζει να επιβεβαιώνει τόσο την ταραχώδη σχέση όσο και τα εκκρεμή στοιχεία της, καθώς γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η αντίληψη του «πολιτικού» ως δεσμού ανάμεσα σε ανθρώπους και μόνο είναι ανεπαρκής, αφού όλα τα στοιχεία του κόσμου θα έπρεπε να αντιπροσωπεύονται στη διαμόρφωση οποιασδήποτε συμβίωσης.

Η έκθεση “Paratoxic Paradoxes” (Παρατοξικά Παράδοξα) παρουσιάζει νέα έργα κινούμενης εικόνας (moving image) τα οποία ερευνούν το παραπάνω ερώτημα μέσα από μια διαφορετική, σύγχρονη οπτική πολιτικής οικολογίας και οικοκριτικής, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα στο σημείο τομής τέχνης, πολιτικής, κοινωνικοοικονομικών αιτημάτων, παιδαγωγικής και ακτιβισμού, υπερβαίνοντας απλοϊκές ταξινομήσεις, μονοσήμαντες αναγνώσεις και παρωχημένες στρατηγικές.