Περιβάλλον και οικολογία

Φεβ
05

Οι τοίχοι της καλοσύνης ήρθαν και στην Ελλάδα

Οι Τοίχοι της Καλοσύνης που ξεκίνησαν από πολλές πόλεις στο Ιράν, ήρθαν και στην Ελλάδα!

Στον Ιράν, οι κάτοικοι τοποθετούν αυτοσχέδιες κρεμάστρες στους τοίχους και κρεμούν εκεί ζεστά ρούχα για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Η εκστρατεία ξεκίνησε αυθόρμητα από έναν άνδρα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του με σύνθημα: "Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το εδώ. Αν το χρειάζεσαι, πάρε το" και γρήγορα ένα κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε όλη την χώρα.

Μαϊ
07

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης

sunnyclistsolarcarΤο πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης, το "SUNNYCLIST", "δοκιμάζει τιις αντοχές" του διασχίζοντας τα Λασιθιώτικα βουνά και από ότι φαίνεται "παίρνει άριστα" στη βαθμολογία.

Ιουν
25

Έτσι θα μεταμορφωθεί η Ακαδημία Πλάτωνος από υποβαθμισμένη περιοχή σε πόλο έλξης τουριστών

Μία συγκλονιστική όαση ιστορίας, πολιτισμού και πρασίνου, μόλις «δυο βήματα» από το κέντρο της Αθήνας, παραμένει ανεκμετάλλευτη εδώ και δεκαετίες, περιμένοντας την ορθή αναβίωση/ανάπλασή της. Ο λόγος για την ιδιαίτερης βαρύτητας και εξέχουσας ιστορικής σημασίας Ακαδημία Πλάτωνος, μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας με λαμπρό παρελθόν.akadimia-platonos

Ονομάστηκε έτσι από τον πρώτο οικιστή, τον ήρωα Ακάδημο (ή Εκάδημο), αλλά έμεινε στην ιστορία εξαιτίας της ομώνυμης φιλοσοφικής σχολής, που ίδρυσε στην περιοχή ο Πλάτωνας το 387 π.Χ. και η οποία λειτούργησε μέχρι την παύση της από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 529, έχοντας προλάβει ωστόσο να καθορίσει με ριζικό τρόπο τη φιλοσοφική σκέψη του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, και το πρότυπο οργάνωσης των μετέπειτα πανεπιστημιακών κέντρων της Δύσης.

Μαϊ
31

Ζήσε κοντά σε πράσινο για να είσαι ευτυχέστερος

Μια ενδιαφέρουσα μακροχρόνια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ της Μεγάλης Βρετανίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα και δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε πράσινο (πάρκα, δάση κ.τ.λ.) έχουν καλύτερη ψυχική υγεία και μεγαλύτερο αίσθημα ευζωίας από αυτούς που ζουν σε καθαρά αστικό περιβάλλον. green

Αυτό είναι ανεξάρτητο από παράγοντες όπως το εισόδημα, την ύπαρξη ή όχι εργασίας, την οικογενειακή κατάσταση, τη στέγη και άλλους όπως είναι η εγκληματικότητα.

Μαϊ
27

Περισσότερα από 1.000 ελάφια στην Πάρνηθα

Πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των ελαφιών της Πάρνηθας, σύμφωνα με στοιχεία του Φορέα Διαχείρισης. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή στον εθνικό δρυμό ζουν περισσότερα από 1000 ελάφια, όταν πριν από 5 χρόνια δεν ξεπερνούσαν τα 700.elafi

Σύμφωνα με τον Σκάι, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η Πάρνηθα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό ζώων και τα ελάφια γίνονται περισσότερο ευπαθή στις ασθένειες.