Άρθρα

Μαϊ
24

Σαν να επιστρέφεις στην Ιθάκη σου

Γυρνούσα στην Αθήνα από τη Νέα Αγχίαλο κοντά στο Βόλο μόνος με τ' αυτοκίνητο. Δε μπορούσα να «πιάσω» σταθμούς στο ραδιόφωνο κι έτσι έψαξα για κάποιο cd. Στα χέρια μου, δεν ξέρω πως, βρέθηκ943231_600227709989672_972015392_nε ένα cd με ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, τα οποία διάβαζε ο Δημήτρης Μαλαβέτας. Η φωνή του Μαλαβέτα ήταν όντως συναρπαστική, αλλά η ποίηση του Καβάφη, σφήνωνε στο μυαλό μέσα κι ακουγόταν, όπως το νερό όταν γεμίζει ένα μπουκάλι και πάει να το ξεχειλίσει.

Έφτασε το cd στο τελευταίο ποίημα. Η «Ιθάκη». Στο σχολείο κι αργότερα στη σχολή και στην εφημερίδα, μας έλεγαν, πως δεν υπάρχει παρθενογένεση. Δηλαδή, όλα έχουν ειπωθεί, όλα έχουν γραφτεί. Απλά, εμείς δουλεύουμε τα κείμενά μας επάνω σε φόρμες που ήδη υπάρχουν και αλλάζουν είτε οι πρωταγωνιστές, τα σενάρια, η ατμόσφαιρα, οι εποχές.

Απρ
14

Ζητιάνος

Περπατώντας αντικριστά στο ηλιοβασίλεμα grztyq_b2
Σου ζητώ αγάπη
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις
Σου εξηγώ

Μαρ
23

Μοντέρνοι καιροί!

Αλήθεια,πόσο μπορεί να κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια; 
 
Πόσο κοστολογείται άραγε ολόκληρη η ζωή μας; Μας γυροφέρνει ο θάνατος το ξέρεις;
 
Δεν είμαστε πια ασφαλείς. Ούτε εδώ ούτε πουθενά…
Φεβ
14

Δημοσιογράφοι του "ΦΙΛΑΘΛΟΥ": "Πληρώστε μας αυτά που μας χρωστάτε"

Την αντίδραση των εν επισχέσει δημοσιογράφων του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» προκάλεσε η επερχόμενη δημιουργία σαν ένθετο της ιστορικής εφημερίδας στη νέα εκδοτική προσπάθεια του Νίκου Χατζηνικολάου.

Οι δημοσιογράφοι της ιστορικής εφημερίδας, που βρίσκονται σε επίσχεση με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι θα κινηθούν με όσα μέσα τους δίνει ο νόμος προκειμένου να τους δοθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα χρήματά τους! Κάνουν λόγο ακόμη για «ασέλγεια» πάνω στο πτώμα της ιστορικής εφημερίδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
 
«Κεραυνό εν αιθρία δεν το λες, ήταν αναμενόμενο για πολλούς, αν όχι όλους εξ ημών, τους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ εν επισχέσει δημοσιογράφους του ιστορικού «ΦΙΛΑΘΛΟΥ», της εφημερίδας που γαλούχησε γενεές επί γενεών αθλητικών συντακτών, αλλά δυστυχώς και γαλούχησε και μια ολόκληρη γενιά εργοδοτών που ακολούθησαν και ακολουθούν την πεπατημένη για να «δαγκώσουν» από εργαζόμενους λεφτά δεδουλευμένα! 
Σεπ
17

Συνοικία το όνειρο : Το γελαστό παιδί.!

Συνοικία το όνειρο
 
Όλοι αναζητούν ένα όνειρο, μια αλλαγή,μια νέα ζωή. Όμως οι επιλογές τους δεν τους δίνουν αυτό που θέλουν, ο κάθε ένας στο τέλος καταλαβαίνει πως δεν τα κατάφερε, δεν πλούτισε, δεν έπαψε να είναι κάτοικος της συνοικίας...Η συνοικία είναι το όνειρο,δηλαδή η κοινότητα των πολλών, ο δήμος του λαού...
 
Το γελαστό παιδί.!
 
Θυμάμαι σαν σήμερα εκείνη την νύχτα του Σεπτέμβρη. Βλέπεις, είναι από τις νύχτες που δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα από το μυαλό σου.Ναι, είναι από εκείνες τις νύχτες που θα σε στοιχειώνουν ίσως και για πάντα. Είναι σαν τις Ερινύες ας πούμε, που έρχονται καμιά φορά στον ύπνο σου. Ίσως γιατί κάπου μέσα σου αισθάνεσαι ηθικός αυτουργός για όσα έχουν γίνει αλλά και για εκείνα που θα ρθουν...