Άρθρα

Μαρ
23

Μοντέρνοι καιροί!

Αλήθεια,πόσο μπορεί να κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια; 
 
Πόσο κοστολογείται άραγε ολόκληρη η ζωή μας; Μας γυροφέρνει ο θάνατος το ξέρεις;
 
Δεν είμαστε πια ασφαλείς. Ούτε εδώ ούτε πουθενά…
Δεκ
17

Οι σοφές κουβέντες του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι είναι ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Τα  αριστουργηματικά έργα του ερευνούν ερωτήματα γύρω από την ζωή και τον θάνατο.
 
Ορισμένες από τις σοφές κουβέντες του που έμειναν στην ιστορία:
Οκτ
27

Είδαμε το "Amadeus" στη νέα πρεμιέρα του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας

Η φίλη μου επισκέφτηκε το Λονδίνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν βρεθήκαμε να τριγυρίζουμε όλα τα εστιατόρια του Σόχο, μέχρι να βρούμε τραπέζι μιάμιση ώρα αργότερα. Η ζωή στο Λονδίνο. Δυναμική, γρήγορη, γεμάτη ερεθίσματα.

Οπότε η χαρά μου είναι δικαιολογημένη, όταν βρήκα μία ακύρωση για την πρώτη preview παράσταση της νέας πρεμιέρας του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, την αναβίωση του έργου του Peter Shaffer ‘Amadeus’. Η παράσταση είναι sold out μέχρι τον Ιανουάριο.
 
Περιμένοντας στο φουαγιέ του τρίτου ορόφου του θεάτρου με θέα τον Τάμεση και το Αβαείο του Westminster, ένιωσα μια ανεξήγητη προσμονή ότι θα γινόμουν μάρτυρας κάποιου μαγικού γεγονότος. Όταν τρεις ώρες αργότερα πήρα το δρόμο για το σπίτι, αντιλήφθηκα γιατί. 
Οκτ
14

Είδαμε τον Αντεροβγάλτη στο Rabbithole

Ο Αντεροβγάλτης-Μια θεατρική σειρά τεσσάρων επεισοδίων είναι μια πολυδιάστατη θεατρική παράσταση. Είναι για αρχή μια θεατρική απόδοση της ιστορίας του Τζακ του Αντεροβγάλτη που βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα του 1888 και στο βιβλίο «Γράμματα από την κόλαση». Είναι επίσης μια πολύ επιτυχημένη αναφορά στα φιλμ νουάρ όπως το γεράκι της Μάλτας και στο σύμπαν των πρώιμων Μπράιαν ντε Πάλμα και Ρομάν Πολάνσκι. Πάνω απ’όλα όμως είναι η ιδιοφυής και μεγαλειώδης σύλληψη του συγγραφέα-σκηνοθέτη Γιώργου Σίμωνα ο οποίος αναμετράται με όλα τα παραπάνω και βγαίνει θριαμβευτής.

Οκτ
08

Ήρθα στη χώρα σου!

Ήρθα στη χώρα σου για να αποκτήσω παρόν και μέλλον,για να μπορέσω να ξεχάσω,για να μπορέσω να σώσω τα παιδιά μου αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό...Για να ζήσω σαν ελεύθερος άνθρωπος με αξιοπρέπεια,για να αρχίσω να ελπίζω ξανά,για να πάψω να φοβάμαι,να πάψω να ακούω μανάδες και παιδιά να κλαίνε,να πάψω να βλέπω εικόνες θανάτου,να πάψω να ζω με τη φρίκη του πολέμου...