Άρθρα

Μαϊ
24

Σαν να επιστρέφεις στην Ιθάκη σου

Γυρνούσα στην Αθήνα από τη Νέα Αγχίαλο κοντά στο Βόλο μόνος με τ' αυτοκίνητο. Δε μπορούσα να «πιάσω» σταθμούς στο ραδιόφωνο κι έτσι έψαξα για κάποιο cd. Στα χέρια μου, δεν ξέρω πως, βρέθηκ943231_600227709989672_972015392_nε ένα cd με ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, τα οποία διάβαζε ο Δημήτρης Μαλαβέτας. Η φωνή του Μαλαβέτα ήταν όντως συναρπαστική, αλλά η ποίηση του Καβάφη, σφήνωνε στο μυαλό μέσα κι ακουγόταν, όπως το νερό όταν γεμίζει ένα μπουκάλι και πάει να το ξεχειλίσει.

Έφτασε το cd στο τελευταίο ποίημα. Η «Ιθάκη». Στο σχολείο κι αργότερα στη σχολή και στην εφημερίδα, μας έλεγαν, πως δεν υπάρχει παρθενογένεση. Δηλαδή, όλα έχουν ειπωθεί, όλα έχουν γραφτεί. Απλά, εμείς δουλεύουμε τα κείμενά μας επάνω σε φόρμες που ήδη υπάρχουν και αλλάζουν είτε οι πρωταγωνιστές, τα σενάρια, η ατμόσφαιρα, οι εποχές.

Απρ
29

50 ερωτήσεις που απελευθερώνουν το μυαλό μας

Οι παρακάτω ερωτήσεις δεν έχουν σωστή ή λάθος απάντηση. Γιατί μερικές φορές το να διατυπώνεις τη σωστή ερώτηση είναι η απάντηση!1a8308

1. Πόσων χρονών θα ήσαστε αν δεν γνωρίζατε την ηλικία σας;

2. Τι είναι χειρότερο, το να αποτύχεις ή το να μην προσπαθήσεις ποτέ;

3. Αν η ζωή είναι τόσο μικρή γιατί κάνουμε τόσα πολλά από εκείνα που δεν μας αρέσουν και τόσα λίγα από εκείνα που μας αρέσουν;

Απρ
26

Ποιες αθλήτριες θέλουν οι άντρες για ραντεβού και ποιους αθλητές οι γυναίκες;

olympicsday9beachvolleyball3eufvsyx-snlΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι περισσότεροι άντρες προτιμούν να βγουν με μια αθλήτρια του beach volleyball, από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια. Ένας στους δύο, μάλιστα, θέλει να την πάει για δείπνο.

Απρ
14

Ζητιάνος

Περπατώντας αντικριστά στο ηλιοβασίλεμα grztyq_b2
Σου ζητώ αγάπη
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις
Σου εξηγώ

Μαρ
23

Μοντέρνοι καιροί!

Αλήθεια,πόσο μπορεί να κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια; 
 
Πόσο κοστολογείται άραγε ολόκληρη η ζωή μας; Μας γυροφέρνει ο θάνατος το ξέρεις;
 
Δεν είμαστε πια ασφαλείς. Ούτε εδώ ούτε πουθενά…