Νέα, events, άρθρα και οικολογία

Μαρ
29

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δημιούργησε άτλαντα των ελληνικών νησιών

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δημιούργησε τον πρώτο άτλαντα των ελληνικών νησιών μας, ο οποίος δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την εξέλιξη της νησιωτικής Ελλάδας, τις δυνατότητες και τα σημεία υστέρησης.

Ο άτλαντας δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης, με επικεφαλής της ομάδας τον Γιάννη Σπιλάνη, αναπλ. καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος, και τον Θανάση Κίζο, αναπλ. καθηγητή στο Τμήμα Γεωγραφίας.

Ο άτλαντας καλύπτει και τα 114 κατοικημένα νησιά της χώρας, προσεγγίζοντάς τα γεωγραφικά, δημογραφικά και οικονομικά.

Μαρ
28

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στο φετινό Open House Athens και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη και φέτος, για τέταρτη χρονιά, το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου.

Φέτος, ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στη διοργάνωση ανοίγοντας τους χώρους του στο κοινό. Στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 254, πρώην βιομηχανικά κελύφη και νεότερες προσθήκες ειδικών εγκαταστάσεων σχηματίζουν έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού. Πώς το παλιό εργοστάσιο της ΒΙΟΣΩΛ μετετράπη σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο πολιτισμού, πότε και με τι υλικά κατασκευάστηκε η «Θόλος», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας που έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της οδού Πειραιώς, με τι τρόπο έγινε η επέκταση και η κατασκευή του κτιρίου 2 που στεγάζει το «Θέατρον»;

Ελάτε το Σάββατο 1η Απριλίου 11:00-16:00 και την Κυριακή 2 Απριλίου 12:00-18:00 για μία ξενάγηση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και μάθετε όλα τα μυστικά του.

Μαρ
26

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ υπογράφει το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου τιμά κάθε χρόνο αυτή την παγκόσμια γιορτή, καλώντας μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει το μήνυμα. Το μήνυμα μεταφράζεται σε περισσότερες από 50 γλώσσες, δημοσιοποιείται μέσα από το δίκτυο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τα Εθνικά του Κέντρα (περισσότερα από 90 Εθνικά Κέντρα και πολλά Συνεργαζόμενα Μέλη) αλλά και θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλο τον κόσμο. Το ΔΙΘ έχει ως στόχο να προωθεί τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.
Μαρ
26

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (ADAF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF) - επιστρέφει με τη 13η διοργάνωση στις 18 με 21 Μαΐου.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε ένα ακίνητο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, στην οδό Μητροπόλεως 23, το οποίο διαθέτει, για την υποστήριξη του φεστιβάλ, η «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ».

Με τη θεματική #PostFuture, το ADAF 2017 επιδιώκει να εξερευνήσει το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, ενώνοντας τα όρια ψηφιακού και πραγματικού, αλλά και ανακαλύπτοντας τις επιπτώσεις του φουτουριστικού τρόπου ζωής στις διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης καθημερινότητας.

Μαρ
25

Η ιστορία του άστεγου που βρήκε μια νέα ζωή από το Facebook μέσα σε 24 Ώρες

Μερικές φορές, οι άνθρωποι -και η τεχνολογία- κάνουν φανταστικά πράγματα.

Συχνά λέγεται ότι το να κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις ή δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, μπορεί να σε οδηγήσει στην αλλοτρίωση, στην κατάθλιψη ή σε κινδύνους. Στην περίπτωση του Παύλου, το Facebook προσέφερε μία νέα ζωή.

Ο Παύλος είναι ένας από τους άστεγους της Αθήνας. Ψάχνοντας ένα μέρος που θα μπορούσε να ξαπλώσει χωρίς να βρέχεται και να κρυώνει, διανυκτέρευε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.