Κινηματογράφος

Ιουλ
20

To Cine «Μάρθα Καραγιάννη» στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο - Αφιέρωμα στους νέους έλληνες δημιουργούς

To Cine «Μάρθα Καραγιάννη» στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο και εγκαινιάζει ένα νέο αφιέρωμα στους νέους Έλληνες δημιουργούς.

Είσοδος ελεύθερη. Παρουσία συντελεστών. Ώρα έναρξης 9μμ

CINE «ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»
Βύρωνος & Χηλής, Κερατσίνι | 2104317270

Ο θερινός Κινηματογράφος «Μάρθα Καραγιάννη» βρίσκεται στην περιοχή της Ευγένειας. Κλειστός για χρόνια, επαναλειτούργησε πέρσι από τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Φέτος, μπαίνει στη 2η χρονιά προβολών. Στόχος είναι να διατηρήσει μια ταυτότητά ελληνική. Εγκαινιάζοντας αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο και τους νέους Έλληνες δημιουργούς, η πρόθεση αυτή πιστοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Σημείωση: όλα τα αφιερώματα είναι με δωρεάν είσοδο, ξεκινούν στην 9 το βράδυ και πραγματοποιούνται με παρουσία των συντελεστών του έργου.

Ιουλ
18

Καμπάνια της ταινίας μικρού μήκους «Newstria»

«Newstria»
 
Μεσοπόλεμος, ένα πλοίο ονόματι ‘Chimera’ σαλπάρει.  Προορισμός του η Newstria - ο τόπος της απόλυτης ευτυχίας. Στο κατάστρωμα του πλοίου επιχειρηματίες γευματίζουν υπό τους ήχους μιας άριας. Στο αμπάρι του πλοίου ναύτες, αχθοφόροι, καμαριέρες, μάγειρες έχουν ιδρώσει από τη ζέστη. Στο μηχανοστάσιο ο εργοδηγός ξέρει καλά να ακολουθεί εντολές αλλά ο Λουκάς είναι γεμάτος απορίες. Σιγά σιγά, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν λίγο λάθος. Το αμπάρι μπάζει νερά. Οι λαμαρίνες στο μηχανοστάσιο σπάνε. Η κουζίνα πλημμυρίζει. Όλοι παραμένουν ατάραχοι πιστεύοντας πως όταν φτάσουν στη Newstria θα σωθούνε. Όμως το πλοίο δε φτάνει ποτέ. Βουλιάζει, αφήνοντας έναν μοναδικό επιζώντα…
Ιουλ
17

Αναζητούνται άντρες και γυναίκες για συμμετοχή σε Videoclip

Για τις ανάγκες videoclip αναζητείται άντρας 35-65 ετών με μεγάλα χαρακτηριστικά προσώπου (μεγάλο παχύ κεφάλι).

Επίσης αναζητούνται άντρες και γυναίκες διάφορων ηλικιών. 
Ιουλ
16

Γιούλιαν Ρόζεφελντ - Μανιφέστο

Ο Γερμανός εικαστικός και κινηματογραφιστής JulianRosefeldt (Γιούλιαν Ρόζεφελντ) αποτίνει φόρο τιμής στα καλλιτεχνικά μανιφέστα του 20ού αιώνα με μια κινηματογραφική εγκατάσταση που προβάλλεται σε δεκατρείς γιγαντοοθόνες.

Οι θέσεις ρευμάτων όπως ο Φουτουρισμός, το Νταντά, η Ποπ Αρτ, το Fluxus, αλλά και το Δόγμα 95 του Λαρς φον Τρίερ, όπως και οι Χρυσοί Κανόνες της Κινηματογράφησης του Τζιμ Τζάρμους επανερμηνεύονται με τη μορφή μονολόγων από την Κέιτ Μπλάνσετ. 
Ιουλ
14

Προθεσμίας υποβολής σχεδίων στο Ελληνογαλλικό Ταμείο συμπαραγωγών

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝOΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
 
Άρχισε ήδη η υποβολή σχεδίων υποψήφιων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων, η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται για τρία έτη, μετά τη νέα συμφωνία που υπεγράφη στις 22 Μαΐου 2017 στις Κάννες, μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).