15.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος μιλάει στο All4fun για τη “Μητρόπολη”

Έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά,  ξέρει τι θέλει στη ζωή του και δεν φοβάται να δοκιμάσει καινούργια πράγματα. Και διαθέτει επίσης μια τεράστια αγάπη για την ομάδα του momentum.
 
Ως μέλος της ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος μας μεταφέρει στην δικιά τους πόλη, τη Μητρόπολη στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα και μίλησε στο All4fun για τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο εργο, το οποίο παρουσιάστηκε πέρσι για πρώτη φορά στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. 
 
– Τι πραγματεύεται η παράσταση σας και τι πρόκειται να δούμε πάνω στη σκηνή;
 
Είναι μια παράσταση που έχει κατασκευαστεί μέσα από κείμενα από αρχαίες τραγωδίες. Πέντε συγκεκριμένα. Την Αντιγόνη, την Μήδεια, τις Βάκχες, Ηρακλή Μαινομένο, τον Οιδίπους Τύραννο. Κυρίως αναφέρεται σστις αγγελικές ρήσεις, τα κείμενα δηλαδή που λένε οι Αγγελιοφόροι στις τραγωδίες, καθώς και λίγα κομμάτια από τους πρωταγωνιστές.
 
– Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να δει το έργο σας;
 
Για το αν θέλει να ανακαλύψει έναν άλλο τρόπο ηθικής μέσα απ’ αυτά τα κείμενα. Έναν τρόπο μιας νέας ομάδας στο θέατρο και το πώς εμείς τα νέα παιδιά ακουμπάμε και κοιτάμε τα κείμενα
 
– Μίλησε μας για τον ρόλο σου και τη διαχρονική αξία του κειμένου.
 
 
Είναι πολλές παραστάσεις στο φαντασιακό κάθε ηθοποιού που ενώνονται τελικά σε μια και μόνο παράσταση. Ο ρόλος μου είναι ο Ηρακλής μαινόμενος που εγώ έχω φανταστεί μέσα στο μυαλό μου με τα υλικά που έχει η παράσταση. Κάθε βράδυ φέρνω την αγαπημένη μου φαντασιακή παράσταση τον Ηρακλή μαινόμενο όπως και ο κάθε ηθοποιός στον αντίστοιχο δικό του ρόλο.
Όσο για την διαχρονική αξία «Don’t do that» –μην το κάνεις αυτό λένε οι τραγωδίες  (η Αντιγόνη, η Μήδεια). Μην πηγαίνεις πάνω από τα όρια σου, μην πηγαίνεις πάνω από τις δυνάμεις σου .Ο ρόλος μου ο Ηρακλής έκανε για καλό τους 12 Άθλους για να σώσει τον κόσμο και έγινε πιο δυνατός απ’ τους Θεούς. Και οι θεοί των τιμώρησαν και γι’αυτό σκότωσε τα παιδιά του. Οπότε άμα ξεπεράσεις τα όρια σου θα σε βρει η κατάρα. Οπότε  DON’T DO THAT. 
 
– Μίλησε μας για το πώς βίωσες τη συνεργασία σου με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.
 
Είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση. Θα έλεγα με πολύ αγάπη, Με δυσκολίες, αλλά μια πολύ ωραία εμπειρία. Και με πόνο. Γιατί αυτά που διαβάζεις στο κείμενο αν δεν πονάς στο θέατρο κάτι πάει λάθος στη σκηνή. Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ με την δουλειά αυτή με τον Γιώργο Κατσή (Τζούλιο) δουλεύουμε κάθε χρόνο μαζί γύρω στις δύο παραστάσεις.  Και τα άλλα τα παιδιά τα αγαπώ πολύ. Όλους τους αγαπώ πολύ.
 
– Πόσο σημαντική θεωρείς για σένα τη δουλειά του ηθοποιού;
 
Νομίζω είναι  σημαντική για μένα αυτή η δουλειά  γιατί παίζω όλοι την ώρα.  Όλη την ώρα σκέφτεσαι πως ως ηθοποιός κάνεις 2 ή 3 δουλειές για να καταφέρεις να ζήσεις από αυτήν την δουλειά. Και πολλές φορές κάνεις δουλειές χωρίς καν να βγάζεις λεφτά. Και είναι μια σημαντική συνεργασία για μένα γιατί κάνει τη ζωή μου πιο χαρούμενη και πιο γεμάτη και πιο ενδιαφέρουσα. Δεν σημαίνει ότι άμα είσαι ηθοποιός έχεις ενδιαφέρουσα ζωή. Αυτή η δουλειά που διάλεξα με κάνει εμένα να νιώθω καλά, αν και κάθε δουλειά πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλά.  Δεν πιστεύω ότι  κάνω μια κοινωνική εργασία φοβερή. Κάνω  πειραματικές ιστορίες  και προσπαθώ  να τελειώνει μια παράσταση που παίζω και ο κόσμος να φεύγει ξελαφρωμένος και πιο χαρούμενος.
 
– Το γράψιμο είναι μέσα στα σχέδια σου στο μέλλον;
 
Ένα χρόνο και κάτι δεν γράφω. Κάποιες στιγμές όταν ήμουνα στη σχολή και ήμουνα πιεσμένος έγραφα. Ή μετά από  την σχολή που αγχωνόμουνα με τη δουλειά. Οταν γενικά  δεν είμαι καλά ψυχολογικά γράφω. Έγραφα κατά καιρούς και κάτι ποιήματα λίγο για να με ξελαφρώνουν. Δεν τα έχω διαβάσει σε κανέναν. Είναι προσωπικά πράγματα που γράφω, είναι οι  σκέψεις μου.
 
& Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους συντελεστές και τις ημέρες της παράστασης ακολουθούν στον εξής σύνδεσμο: http://all4fun.gr/theatre/theater/14858-qq-.html
 
Της Μελίνας Κέντογλου, 5/6/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα