Διάφοροι

Φεβ
02

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ο ελληνικός κινηματογράφος πρέπει να πάψει να θεωρείται «είδος» ο ίδιος

Το "Έτερος Εγώ" συμπληρώνει ήδη δύο εβδομάδες προβολής στις αίθουσες και τα θετικά σχόλια του κοινού επιβραβεύουν τις προθέσεις του δημιουργού του Σωτήρη Τσαφούλια.
 
Μια ταινία που διαφέρει αισθητά από την κλασική εικόνα, την οποία έχει ο μέσος θεατής για τον ελληνικό κινηματογράφο. Δεν αρέσει, όμως, στον κόσμο μόνο για αυτόν τον λόγο.
 
Αρέσει γιατί εκτός από μια ποιοτική δουλειά προσφέρει δράση και γρήγορους ρυθμούς. Κάτι που λείπει από τις πιο πολλές ελληνικές ταινίες. 

"Κάποτε πρέπει να σταματήσει ο ελληνικός κινηματογράφος να θεωρείται "είδος" από μόνος του αναφέρει στο All4fun ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του έργου, στο οποίο ταιριάζουν αρμονικά τα μαθηματικά με τους φόνους που συμβαίνουν στην Αθήνα του σήμερα.

Κάποιοι, μάλιστα, έσπευσαν να το συγκρίνουν, ακόμη και με το Seven. "Toυς ευχαριστούμε, γιατί είναι πολύ τιμητικό για όλους μας να τίθεται θέμα σύγκρισης με μια ταινία η οποία στοίχισε 33 εκατομμύρια δολλάρια ", συμπληρώνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας
 
Αν και δεν του άρεσαν τα μαθηματικά, όταν ήταν στο σχολείο πλέον έχει μια πολύ διαφορετική άποψη, αφού εκτιμά τα κοινά στοιχεία που υπάρχουν με τον κινηματογράφο.
Νοε
27

Ο Άρης Ασπρούλης αναφέρεται στη σημασία της επιτυχημένης επικοινωνίας μιας παράστασης

Έγινε τυχαία θεατρικός συγγραφέας ένα απόγευμα στο Παρίσι, αλλά αυτή είναι μία μόνο από τις ιδιότητες του Άρη Ασπρούλη. Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Διευθυντής Επικοινωνίας και Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν είναι οι επίσημοι τίτλοι που χρειάζονται για μία συνοπτική παρουσίαση, αφού η επικοινωνία καλλιτεχνικών έργων απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς του. 
 
Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βιβλία, εκθέσεις και φεστιβάλ πολιορκούν τον άνθρωπο «κλειδί» των επιτυχιών, που ξέρει καλά πως να στήνει την αισθητική εικόνα των πραγμάτων και όλοι φαίνεται να τον εμπιστεύονται.

Οι δημοσιογράφοι ξέρουν σχεδόν απ’ έξω το e-mail του, εκείνος «φροντίζει» ηθοποιούς και σκηνοθέτες, και τώρα κάθε φορά που είσαι στον γκισέ, θα ξέρεις ποιος σε έπεισε να βγάλεις εισιτήριο. Ρίξε μια ματιά στους συντελεστές. Στην επικοινωνία μάλλον θα βρεις το όνομα Άρης Ασπρούλης.  

- Γράφεις έργα και προωθείς παραστάσεις, ποιο από τα δύο είναι η ζωή σου;
Νοε
14

Ο Σταύρος Λίτινας μιλάει στο All4fun

Ο Σταύρος Λίτινας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο του flamenco στην Ελλάδα. Με σπουδές στην Ελλάδα και την Ισπανία και με πληθώρα παραστάσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ιδρυτής από το 1992 της σχολής Arroyo Nuevo έφερε μια νέα πνοή στα θεατρικά δρώμενα συνδυάζοντας χορό με θέατρό. Έχει ασχοληθεί με την σκηνοθεσία, την κινησιολογία, την σκηνογραφία αλλά η μεγάλη του αγάπη παραμένει ο χορός.
 
Φέτος τον συναντάμε σε δύο παραστάσεις: στην "Δεσποινίς Τζούλια" στο θέατρο Άνεσις και στο "Κουαρτέτο" στην σκηνή του Arroyo Nyevo όπου μαζί την Έυα Παρασκευοπούλου δημιουργούν έναν συναρπαστικό κόσμο. Με αφορμή την παράσταση "Δεσποινίς Τζούλια" αλλά και την βράβευσή του από το Αθηνόραμα με το 2ο βραβείο σκηνογραφίας για την παράσταση "Έγκλημα και τιμωρία" μας μίλησε σε μία πολυ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Σεπ
30

Ο Μιχάλης Φελάνης μιλάει στο All4fun για το Phantom Limb

Ο Μιχάλης Φελάνης συμμετέχει και φέτος στο Μicro m festival με το Phantom Limb, το οποίο παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ Δράμας με πρωταγωνιστικό δίδυμο τη Λένα Δροσάκη και τον Μελέτη Ηλία.
 
- Μίλησε μας για την ταινία σου και για πώς προέκυψε; 
 
Μια απρόσμενη συνάντηση, δύο πρώην εραστών που τους χωρίζουν 5 εκατοστά ψυχρού ξύλου. Η ταινία μιλάει για τον έρωτα δίχως όρια και λογική. Τα σενάρια θεωρώ προκύπτουν από προσωπικές εμπειρίες και από καταστάσεις που μας γοητεύουν.
 
- Ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτής της ταινίας και γιατί θα έλεγες σε κάποιον/α να τη δει; 
Σεπ
30

Ο Δημήτρης Κατσιμίρης μιλάει στο All4fun

O Δημήτρης Κατσιμίρης πραγματοποίησε την πρώτη του σκηνοθετική κινηματογραφική απόπειρα με την ταινία " Γενέθλια " η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο ανδρικής ερμηνείας με τον Θωμά Χαβιανίδη στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
 
Η ταινία θα παρουσιαστεί και στο 6ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro μ.
 
-Μίλησε μας για την ταινία και πώς προέκυψε;
 
Πίσω από την ιδέα των Γενεθλίων κρύβεται η συνάντηση μου με δύο ανθρώπους που γνώρισα στο χώρο εργασίας μου. Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση και η μητέρα του κα Νίκη με ενέπνευσαν ώστε να γράψω την ιστορία τους με πολλά μυθοπλαστικά και φανταστικά στοιχεία μέσα σε αυτήν.