13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μικρασιατικές Γεύσεις στη Βουρλιωτίνα

Όταν το σπίτι της γιαγιάς Τριανταφυλλιάς στην Καισαριανή μετατράπηκε στο γλυκύτατο εστιατόριο «ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΝΑ», κράτησε χαρακτήρα και τη διακριτική παρουσία των αναμνήσεων. Μαζί τους οι φωτογραφίες της οικογένειας. Αυτό το ντεκόρ σε γοητεύει. Όπως σε γοητεύει και η κουζίνα της Τριανταφυλλιάς της νεώτερης, που εμμένει στις συνήθειες της, σε μια κουζίνα φορτισμένη συναισθηματικά.
 
Διδάχθηκε τη σμυρνέικη κουζίνα από τις γιαγιάδες και τις θείες, μαγείρισσες εν γένει μιας οικογένειας που από τα Βούρλα της Σμύρνης βρέθηκε στην Καισιαριανή, με μια βαλίτσα μνήμες και μια κατσαρόλα γεμάτη νοστιμιές.
 
Τα αγνά υλικά των πιάτων, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. 

Μαγειρεύει με πρώτης απόσταξης ελαιόλαδο, το λεγόμενο αγουρέλαιο που είναι προϊόν της οικογενειακής παραγωγής (κορωνέικης ποικιλίας), οι ζύμες κάθε είδους πίτας, είναι όλες χειροποίητες, με κρέατα ελληνικά και φρέσκα λαχανικά. Και πολλά μπαχάρια φυσικά.
 
Όλα αυτά στο σύνολό τους συνθέτουν μια γευστική ανθολογία που ήρθε για να μείνει.
 
Πιάτα όπως η σαλάτα ταμπουλέ, η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, ο καβουρμάς με αυγό και τυρί, το χιουνκιάρ μπεγεντί, τα σουτζουκάκια, το μαντί, το καΐσι, πλήθος άλλων σπιτικών εδεσμάτων αλλά και το κέρασμα στο τέλος με το εξαίσιο σπιτικό λικέρ και το γευστικότατο καζάν ντιπί, αποτελούν ένα μουσείο μικρασιατικής γεύσης, μια άκρως προσωπική συνταγή επιτυχίας.
 
ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΝΑ
Βασιλέως Αλεξάνδρου 10 & Υμηττού, Καισαριανή, 210-7291545
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα