17.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

La petite Cantine: Το πρωτοποριακό εστιατόριο στον Βόλο που έχει αποκλειστικά υπαλλήλους ΑΜΕΑ!

Μια «μικρή καντίνα», με υπαλλήλους μόνο άτομα με αναπηρία, θα αρχίσει να λειτουργεί στην πόλη του Βόλου, σε κτήμα με δέντρα, αρωματικά φυτά, ξύλινα τραπεζάκια πικ – νικ και ρετρό καρέκλες και με θέα στη θάλασσα.

«Είμαι ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες και από προσωπική εμπειρία μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Να φτιάξουμε έναν χώρο με δική του ταυτότητα, στον οποίο θα εργάζονται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με τον τρόπο αυτό να τονίσουμε την παραγωγικότητά μας και να εργαστούμε ισότιμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δαλούκας. Την ιδέα για τη δημιουργία “Le Petite Cantine” είχε ο 33χρονος Διονύσης – Νεκτάριος Δαλούκας, ο οποίος και ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 80%. Για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του, που κοστολογείται γύρω στα 35.000 ευρώ, στράφηκε στο σύστημα crowdfunding.

Το εστιατόριο “La petite Cantine” λειτουργεί από τον Μάιο έως τα τέλη φθινοπώρου σε χώρο – κτήμα που έχει ήδη επιλεγεί και είναι κεντρικά της πόλης του Βόλου. Τα πρωινά, σύμφωνα με τον κ. Δαλούκα, θα σερβίρει καφέ και τα απογεύματα φαγητό, με το μενού να δίνει έμφαση στη μεσογειακή διατροφή. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κοντέινερ, όπου η κουζίνα θα είναι ειδικά διαμορφωμένη για να εργάζονται τα άτομα με αναπηρία, ενώ οι πελάτες θα απολαμβάνουν την επαφή με τη φύση, καθώς οι μεγάλοι θα μπορούν να χαλαρώνουν, απολαμβάνοντας κοκτέιλς και τα παιδιά να παίζουν στον ελεύθερο χώρο πρασίνου.

«Θεωρώ ότι οι ανάπηροι αντιμετωπίζουν μια μορφή ρατσισμού, όμως είναι παραγωγικοί. Δεν μπορούμε να αποξενώνουμε έναν που πάσχει από ζαχαροδιαβήτη, έναν κωφάλαλο και έναν που έχει μια μορφή καρδιοπάθειας» τόνισε ο 33χρονος εμπνευστής της ιδέας.

Μεταγενέστερος στόχος του κ. Δαλούκα είναι, τους χειμερινούς μήνες, το εστιατόριο να μεταφέρεται σε πέτρινο κτίριο -στο οποίο θα έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες- μέσα στο ίδιο κτήμα ώστε να λειτουργεί το “La petite Cantine” καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Η στήριξη και εμπιστοσύνη όλων μας είναι κινητήριος δύναμη για την Καμπάνια:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2421 21 0769 & E-mail: dion.daloukas@gmail.com

Τhe Idea Is In Action!

Ατομικά ή Ομαδικά, Ενίσχυσε την Ιδέα: PostBank – Eurobank 00070458844-7 & http://www.gofundme.com/cxrgok

To site GoFundMe δίνει την δυνατότητα της υποστήριξης του project οικονονικά για να πετύχει ο τελικός στόχος. Μπορείτε να συμβάλλετε όλοι για να γίνει ένα όραμα πραγματικότητα. Η κάθε ενίσχυση και στήριξη έχει σημασία και πραγματικά μετράει!

«Κινήσου με Καρδιά & Μυαλό» !

Πηγή: http://www.tilestwra.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα