Εστιατόρια

Καλώς ορίσατε στην all4fun ενότητα της γεύσης. Θέμα αρχαίο όσο και οι ημών πρόγονοι, με ατελείωτες σελίδες (κανονικές και διαδικτυακές) κριτικών και παρουσιάσεων. Γεύση για εμάς σημαίνει καλό φαγητό, παρέα και διασκέδαση. Στις παρακάτω γραμμές συχνά πυκνά θα βρίσκετε προτάσεις για μέρη που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και πλησιάζουν τις απαιτήσεις αυτού του τρίπτυχου. Εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ακόμα και μπαρ, στα οποία πρωτίστως φάγαμε καλά και περάσαμε ακόμα καλύτερα (είτε η παρέα μας περιλάμβανε ένα μόνο είτε περισσότερα άτομα). Δεν θα περιοριστούμε σε περιοχές, κατηγορίες, και τιμές. Θα καταγράψουμε προσωπικές εμπειρίες σαν πελάτες και όχι διαφημιστικές παρουσιάσεις, γιατί σκοπός μας είναι all4fun και στη γεύση!
Ιουν
15

Γαλλικές μελωδίες & νέο menu στο Chapeau

Ο καινούριος καλοκαιρινός κατάλογος του εστιατορίου Chapeau θα σας ανοίξει την όρεξη.

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, διαλέξτε τους δρόμους που οδηγούν στο Χαλάνδρι. Στο εστιατόριο Chapeau θα κάνετε ένα ριφρές στη γεύση σας.

Πρόκειται για ένα menu, δροσερό, υγιεινό και ελαφρύ. όπως αρμόζει στο καλοκαίρι.
Μαρ
05

Βρεθήκαμε στο café bistro Chapeau για την παράσταση "Δες το αλλιώς"

Τετάρτη βράδυ και η χάρη μας έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι, στο φιλόξενο café bistro Chapeau, για να παρακολουθήσουμε την ανατρεπτική κωμωδία «Δες το αλλιώς»… ένα έργο βασισμένο σε κείμενα του Γούντυ Αλλεν και του Τζιμ Τζάρμους, αλλά και των Ρέππα- Παπαθανασίου, Μάρας Μπαρόλα, Κωστάκη Ανάν, Σταύρου Στάγκου, Έρσης Νιαώτη.


Είδαμε μια κεφάτη παράσταση με γρήγορους και έξυπνους διαλόγους, με επίκαιρη θεματολογία, σύγχρονο χιούμορ, αλλά και πολύ ζωηρές παρουσίες, που σαρκάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων και μας χαρίζουν χαμόγελα για όλη τη βδομάδα.
 









Φεβ
01

Μικρασιατικές Γεύσεις Βουρλιωτίνα

Όταν το σπίτι της γιαγιάς Τριανταφυλλιάς στην Καισαριανή μετατράπηκε στο γλυκύτατο εστιατόριο «ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΝΑ», κράτησε χαρακτήρα και τη διακριτική παρουσία των αναμνήσεων. Μαζί τους οι φωτογραφίες της οικογένειας. Αυτό το ντεκόρ σε γοητεύει. Όπως σε γοητεύει και η κουζίνα της Τριανταφυλλιάς της νεώτερης, που εμμένει στις συνήθειες της, σε μια κουζίνα φορτισμένη συναισθηματικά.
 
Διδάχθηκε τη σμυρνέικη κουζίνα από τις γιαγιάδες και τις θείες, μαγείρισσες εν γένει μιας οικογένειας που από τα Βούρλα της Σμύρνης βρέθηκε στην Καισιαριανή, με μια βαλίτσα μνήμες και μια κατσαρόλα γεμάτη νοστιμιές.
Οκτ
13

La petite Cantine: Το πρωτοποριακό εστιατόριο στον Βόλο που έχει αποκλειστικά υπαλλήλους ΑΜΕΑ!

Μια «μικρή καντίνα», με υπαλλήλους μόνο άτομα με αναπηρία, θα αρχίσει να λειτουργεί στην πόλη του Βόλου, σε κτήμα με δέντρα, αρωματικά φυτά, ξύλινα τραπεζάκια πικ – νικ και ρετρό καρέκλες και με θέα στη θάλασσα.120306-1200x630

«Είμαι ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες και από προσωπική εμπειρία μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Να φτιάξουμε έναν χώρο με δική του ταυτότητα, στον οποίο θα εργάζονται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με τον τρόπο αυτό να τονίσουμε την παραγωγικότητά μας και να εργαστούμε ισότιμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δαλούκας. Την ιδέα για τη δημιουργία “Le Petite Cantine” είχε ο 33χρονος Διονύσης – Νεκτάριος Δαλούκας, ο οποίος και ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 80%. Για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του, που κοστολογείται γύρω στα 35.000 ευρώ, στράφηκε στο σύστημα crowdfunding.

Οκτ
31

Το πρώτο slow food bar της πόλης προσγειώνεται στο Παγκράτι! Tortuga Food Bar

tor1Το Tortuga Food Bar άνοιξε τις πόρτες του για να μας μυήσει στη φιλοσοφία της «διεθνούς» tortilla και του εκλεπτυσμένου αλλά προσιτού street φαγητού. Χειροποίητη – made in house καθημερινά – για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η tortilla του Tortuga αγκαλιάζει φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, μαζί με μία ποικιλία κρεατικών, σε ξεχωριστούς συνδυασμούς που έχει επιμεληθεί ο chef Marko Rossi, προσφέροντας το πιο διαφορετικό, πιο απολαυστικό, πιο υγιεινό και πιο value-for-money wrap της Αθήνας.