16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 21-27 Φεβρουαρίου

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου: Παρουσίαση δίσκου: Νίκος Πρωτόπαπας «Tempo – the rebetico guitars project»

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 21.30, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου cd του Νίκου Πρωτόπαπα, με τίτλο “Tempo – the rebetico guitars project”.

Τραγουδούν: Γιώργος Ξηντάρης, Αγάθων, Μανώλης Δημητριανάκης, Γιώργος Τζώρτζης, Στέλλα Καρύδα, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Σπύρος Πατράς, Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης και η Κατερίνα Τσιρίδου.

Ηχοληψία: Λευτέρης Τσουκαλάς.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου: Τρίο «Ταταύλα» Μουσικές της Σμύρνης, της Πόλης και των Βαλκανίων

Το τρίο “Ταταύλα”,  με αφορμή τη ηχογράφηση που θα κάνει στην Αθήνα για το νέο του cd που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, συμπράττει με τον σολίστα Ανδρέα Παππά (κρουστά), για να μας χαρίσει ένα και μοναδικό live στη μουσική σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 21:30.

Το τρίο “Ταταύλα” δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες από τον δεξιοτέχνη του ακορντεόν Δήμο Βουγιούκα και τους σπουδαίους Βέλγους σολίστες Benjamin Clement  (κιθάρα) και Tcha Limberger (βιολί).

Ο Tcha Limberger είναι ένας από τους σημαντικότερους βιολιστές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τόσο στη manouche gypsy jazz, όσο και στην τσιγγάνικη μουσική των Βαλκανίων. Τα τελευταία χρόνια, η γνωριμία και η συνεργασία με τον Δήμο Βουγιούκα τον έκανε να αγαπήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική και να μάθει ελληνικά. Συνοδοιπόρος και στενός του συνεργάτης, ο Benjamin Clement ασχολείται, επίσης, με τη Βαλκανική μουσική, αλλά και με την gypsy jazz.
http://tchalimberger.com/

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου: Νίκος Τατασόπουλος-Ντένια Κουρούση-Αθηνά Λαμπίρη «καραντουζένι κούρδισα»

Ο Νίκος Τατασόπουλος-μπουζούκι, η Ντένια Κουρούση-τραγούδι και η Αθηνά Λαμπίρη-κιθάρα/τραγούδι θα βρίσκονται ξανά στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 22.30, σε μελωδίες γνωστές κι αγαπημένες, από τις «χρυσές» εποχές του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού.

O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Η Ντένια Κουρούση κατάγεται από την Πάρο. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αξιολογότερες φωνές της γενιάς της, και όχι μόνο. Αν και πολύ νέα, έχει αρκετά χρόνια παρουσίας στην υπάρχουσα ρεμπέτικη μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς του είδους. Το 2011 κυκλοφόρησε το cd «Ντένια Κουρούση: Τι παράξενη κοπέλα», από την protasis, σε ενορχήστρωση Δημήτρη Κοντογιάννη, με επανεκτελέσεις άγνωστων μέχρι πρόσφατα, αλλά πια πολύ αγαπημένων ρεμπέτικων τραγουδιών.

H Αθηνά Λαμπίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θάσο. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 8 ετών. Έχει σπουδάσει Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνεργάστηκε με πολλούς κρητικούς μουσικούς και έμαθε πολίτικο και κρητικό λαούτο πλάι στους λαουτιέρηδες Στέλιο Συκάκη και Δημήτρη Σιδερή. Συμμετείχε στο τριπλό CD του Δημήτρη Σγουρού «Τραγούδια και μελωδίες από την Κρήτη. Το Αρχείο του Παύλου Γ. Βλαστού», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Από το 2012 ζει κι εργάζεται ως μουσικός στην Αθήνα.

Το 2014 συμμετείχε στην μεγάλη περιοδεία του Γιώργου Νταλάρα «Rebetiko Unplugged», σε Ευρώπη και Αμερική.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: Γιώργος Ξηντάρης – Κατερίνα Τσιρίδου «Γκελ, γκελ, καϊξή»

Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στις 23.00, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σμίγουν δυο εξαιρετικοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο αυθεντικός κι ανεπηρέαστος από τάσεις και μόδες Γιώργος Ξηντάρης και η μελωδική και γνήσια Κατερίνα Τσιρίδου, για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, με τραγούδια που δε χορταίνουμε να ακούμε και να χορεύουμε.

Μαζί τους ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή).

Ηχοληψία: Λευτέρης Τσουκαλάς.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.  

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: Γιώργος Κουτουλάκης «Γλέντι, τραγούδι και χορός»

Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο, στις έντεκα το βράδυ, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί σε ένα γλέντι με ελληνικά και τούρκικα τραγούδια, παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά, με πολύ κέφι και χορό.               

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Κουτουλάκης –γνωστός, κυρίως, από τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην τηλεοπτική του σειρά «Ονείρου Ελλάς»- και οι: Ροδή Γκιούλ – τραγούδι, Ρία Ελληνίδου – τραγούδι, Ανδρέας Ανδρέου – ούτι/μπαγλαμάς/τραγούδι, Ηλίας Μαντικός – κανονάκι/τραγούδι, Ορέστης Μαυρόπουλος – βιολί, Απόστολος Καρποντίνης – λαούτο/κιθάρα/τραγούδι, Λουκάς Μεταξάς – κρουστά/κοντραμπάσο, μας ταξιδεύουν στη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών με ένα εξαιρετικά ενορχηστρωμένο, πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, μεσημέρι: Χρίστος Τσιαμούλης – Καίτη Κουλλιά «Πολίτικο Αιγαιοπελαγίτικο γλέντι»

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 3.00 το μεσημέρι, το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» μας προσκαλεί να γίνουμε θαλασσινοί συνταξιδιώτες του σε μια μελωδική περιδιάβαση από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία ως τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και να γλεντήσουμε παρέα με την Καίτη Κουλλιά, τον Χρίστο Τσιαμούλη (λαούτο-ούτι-φωνή), τον  Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί) και τον Νικόλα Αγγελόπουλο (λαούτο).

Ο Χρίστος Τσιαμούλης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Το 1984 ίδρυσε μαζί με άλλους το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Δυνάμεις του Αιγαίου». Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς και με σημαντικούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Ρωμηοί συνθέτες της Πόλης», σε συνεργασία με τον Π. Ερευνίδη (Δόμος, 1998) και «Αριθμητικό τροπικό σύστημα της ελληνικής μουσικής» (Παπαγρηγορίου-Νάκας, 2010). Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ’ αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία. Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη, Μαρίζα Κωχ, Χρίστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χρόνη Αηδονίδη, Δόμνα Σαμίου, Σαβίνα Γιαννάτου, Νένα Βενετσάνου, Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Αλκίνοο Ιωαννίδη κ.ά. Έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 12 ετών χωρίς επιβάρυνση εισιτηρίου.)
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, βράδυ: ΔΗΘΕΝ  «Έμορφη, γλυκιά Πολίτισσά μου»

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 22.00, το μουσικό σύνολο παραδοσιακών οργάνων «ΔΗΘΕΝ» θα βρεθεί στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» για μια βραδιά γεμάτη απτάλικα και καρσιλαμάδες της Σμύρνης, χασαπιές και τσιφτετέλια της Πόλης, συρτά και μπάλους των Κυκλάδων και των Νησιών του Αν. Αιγαίου καθώς και αθάνατα τραγούδια της Πειραιώτικης και της Σμυρναίικης Σχολής του Ρεμπέτικου (συνθέσεις του Τούντα, του Παπαϊωάννου, του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη κ.ά.) που τραγούδησαν μεγάλες φωνές όπως η Ρόζα Εσκενάζυ, η Ρίτα Αμπατζή, ο Αντώνης Νταλγκάς κ.ά.

Οι  «Δήθεν» είναι ένα από τα λίγα σχήματα που συνεχίζουν πιστά την παράδοση των αυθεντικών γλεντιών των Ελλήνων της Ανατολής. Έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στο χώρο της σμυρναίικης και ρεμπέτικης μουσικής, παίζοντας στα πιο ιστορικά κουτούκια και ρεμπετάδικα της Αθήνας, με εμφανίσεις σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Μέγαρο Παρνασσού, Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Δώρας Στράτου, Θέατρο Ρεματιάς, Θέατρο Αμερικάνικου Κολεγίου, Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Θέατρο Βέμπο, Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, Πολυχώρος Γαλαξίας Νέας Σμύρνης κ.α.) και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα παραδοσιακών γλεντιών και συναυλιών στη Σίφνο, στη Σύρο, στο Πήλιο, στην Ύδρα, στην Αμοργό, στο Γύθειο, στη Θήβα, στη Λαμία, στο Λεωνίδιο, στην Καισαριανή, στο Αιγάλεω, στη Νέα Ερυθραία, στη Νέα Πέραμο, στην Ελευσίνα, κ.α.

Τους «Δήθεν» αποτελούν οι: Βιβή Βουτσελά-τραγούδι, Δημήτρης Κρανίδας-ούτι/ μπουζούκι/τραγούδι, Γιάννης Καραμάνης-κιθάρα/λαούτο/τραγούδι, Νίκος Μουργελάς-κανονάκι/μπαγλαμάς, Μιχάλης Δανιάς-βιολί.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Καθαρή Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου: Λάκης Ορφανίδης – Χριστιάνα Γαλιάτσου «Ρεμπέτικα και Λαϊκά»

Το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας, 27 Φεβρουαρίου, στις 15.00, συναντιούνται ξανά στο «Πέραν, το καφέ αμάν
της πόλης» ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού Λάκης Ορφανίδης και η νέα λαϊκή ερμηνεύτρια Χριστιάνα Γαλιάτσου, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κλασικά, γνωστά τραγούδια από τις αρχές του ρεμπέτικου έως τα «χρυσά» λαϊκά της δεκαετίας του ’60, αλλά και άγνωστα, αλιευμένα με πολύ μεράκι μέσα από το θησαυρό του λαϊκού μας πολιτισμού. Στην κιθάρα και το τραγούδι ο Βασίλης Κωτσόβολος.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 12 ετών χωρίς επιβάρυνση εισιτηρίου.)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
    
«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα