Κινηματογράφος

Η έβδομη τέχνη είχε πάντοτε κάτι το ιδιαίτερο, που καθήλωνε το κοινό. Το all4fun.gr μέσω του Χάρη Κεχαγιά θα σας παρουσιάζει νέες ταινίες, ενώ θα θυμάται και κάποιες παλαιότερες που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Και φυσικά θα δίνει την ευκαιρία και στους χρήστες του να κάνουν τη δική τους κριτική στα φιλμ της μεγάλης οθόνης.

Φεβ
23

"Daltonman"

Ο Daltonman είναι μια ιστορία για τον Κύριο Χ. όπου έχει κληθεί απο την Υπηρεσία Χρωμάτων για ανάκριση.
 
Στην αίθουσα αναμονής αντιλαμβάνεται ότι είναι παγιδευμένος.
 
Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα του; 
Φεβ
22

Είδαμε το "The founder"

Η αληθινή ιστορία του Ray Kroc, ενός ανθρώπου που ξεκίνησε την ταπεινή του διαδρομή σαν πωλητής μηχανών για milkshake για να καταλήξει σε έναν από
τους σημαντικότερους ανθρώπους του αιώνα αναδεικνύοντας τα McDonald’s σαν την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη αλυσίδα εστιατορίων στον κόσμο.
 
Ο Κroc ήταν της άποψης πως ούτε η μόρφωση ούτε το ταλέντο και η διάνοια μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που θέλει να επιτύχει στην ζωή του. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με επιμονή και αποφασιστικότητα.

Με όπλο του λοιπόν αυτές τις δύο ιδιότητες και μέσω της χαρισματικής χρήσης του λόγου κατάφερε να «μαγνητίσει» τα δύο αδέλφια McDonald που με την εντιμότητα τους να συνοδεύεται από μια ανεπιτήδευτη αφέλεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το αναπτυξιακό όραμα του Ray αλλά ούτε και να καταλαγιάσουν το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. 
Φεβ
22

Electric Cinema Ένας καινούργιος κινηματογραφικός θεσμός στο ΚΕΤ

Electric Cinema | ένας καινούργιος κινηματογραφικός θεσμός @ ΚΕΤ
● επιμέλεια : Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
● 1η βραδιά: προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους & dj set (Κώστας Σπιράλ) | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ✓ Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 | 21:00 | 3€
 
Ο σινεφίλ και μουσικός παραγωγός του Poplie Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος επιμελείται τον νέο κινηματογραφικό θεσμό του ΚΕΤ με τίτλο Εlectric Cinema, με προβολές και dj sets, μία φορά το μήνα.
 
Ο θεσμός εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με μια βραδιά ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 μικρού μήκους ταινίες, πρωτοεμφανιζόμενων κυρίως κινηματογραφιστών, με άξονα μια κοινή αισθητική και θεματική.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το set του Κώστα Σπιράλ, παραγωγού της εκπομπής Fandagoscope στο Poplie Radio.
Φεβ
17

1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Πειραιά

Στην οθόνη, ιστορίες προσωπικές, ερωτικές, εσωτερικές. Αλλά και πολιτικός λόγος, και ανησυχία για το μέλλον, και η Ελλάδα της κρίσης, πανταχού πρωταγωνίστρια, είτε σε πρώτο ρόλο, είτε στο φόντο. Όλα αυτά σε ταινίες που φτιάχνονται με λίγα χρήματα. Κάποιες φορές με μια – ελάχιστη – βοήθεια από το Κράτος. Αλλά, κυρίως, με χώμα και νερό, δηλαδή “αντάρτικα”. Μια παρέα φίλων που ξεκινάει μια περιπέτεια, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μιλήσουν γι αυτό που τους (μας) συμβαίνει, σε μια Ελλάδα που διαρκώς αλλάζει.

Το 1ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Πειραιά, ξεκινά τη Δευτέρα, στις 20 Φεβρουαρίου (μόλις δυο μέρες μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Βερολίνου) και «κλείνει» την επόμενη Δευτέρα με τη τελετή λήξης και τη βράβευση των σκηνοθετών. Στο πλαίσιο του, μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, workshops και events, σχετικά με τον κινηματογράφο – το πρώτο από τα σεμινάρια που έχει ανακοινωθεί, έχει τον τίτλο «Η μικροκίνηση ως βασικό μέσο έκφρασης στον Κινηματογράφο» – από την Μαρία Στεφανίδου.

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους κάτωθι καλλιτέχνες: Νίκος Διαμαντής (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΘΕΠ) Τώνης Λυκουρέσης (Σκηνοθέτης) Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη (Σκηνοθέτης) Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Ηθοποιός) Κώστας Ανταλόπουλος (Ηθοποιός) Κόρα Καρβούνη (Ηθοποιός) Κυριάκος Νοχουτίδης (Διευθυντής Φωτογραφίας) – και τα δύο μέλη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ: Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης (Σκηνοθέτης) Λίνα Φούντογλου (Ηθοποιός).

Φεβ
17

Κινηματογραφικά Eργαστήρια με διεθνείς καλεσμένους

The Camp IFFP Labs
 
Κινηματογραφικά Eργαστήρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου
 
6 Ι 7 Ι 8 Μαρτίου
@ Ρομάντσο 
 
Παράταση υποβολής αιτήσεων έως την 1η Μαρτίου