Βιβλίο

Απρ
24

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Μια μικρή διάσημη»

ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
Μια μικρή διάσημη
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
Σελίδες: 56, Τιμή: 7,70 €
ISBN: 978-618-01-1783-7 
Εκδόσεις Ψυχογιός
Απρ
17

Camera Belli του Πωλ Βιττωρούλη | Σάββατο 22/4 στο Θέατρο Αλίκη

Σάββατο 22 Απριλίου, στις 18:00
Παρουσίαση βιβλίου
« Camera Belli»
του Πωλ Βιττωρούλη
στο Θέατρο Αλίκη
(Αμερικής 4, Αθήνα, Τηλ.: 2103210021)
 
O IANOS σας προσκαλεί στην παρουσιάση του βιβλίου του Πωλ Βιττωρούλη με τίτλο Camera Belli. Ένα βιβλίο με σπάνιο υλικό από 23 επιλεγμένες εμπειρίες - αποστολές του Πωλ Βιττωρούλη μέσα από την εικοσιπεντάχρονη πορεία του ως πολεμικός ανταποκριτής.
Απρ
05

1η παρουσίαση Γιάντες της Μαρίας Π. Ψαθά εκδ Αέναον

Οι Εκδόσεις Αέναον - Aenaon Publications Εκδότης σας προσκαλούν στην 1η παρουσίαση του βιβλίου: Γιάντες της Μαρίας Π. Ψαθά τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 19:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», στον 4ο όροφο στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Απρ
02

"Η γριά βαλίτσα":Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή

Λίτσα, άκου «Λίτσα» ήρθε κι η δική σου η σειρά να γίνεις πρωταγωνίστρια σκεφτόμουν καθώς κοιτούσα το είδωλό μου στον ολόσωμο καθρέφτη της ντουλάπας. Αναρωτιόμουν αν το «Λίτσα» βγαίνει απ’ το «βαλίτσα» ή από το «Ευαγγελία». Το «Λίλιαν» δεν είναι πιο αριστοκρατικό;  Γιατί λοιπόν δεν με φώναζαν Λίλιαν; Ή έστω Λία; Το Λίτσα πώς να το πω είναι πολύ λαϊκό. Από την άλλη, μήπως μεγάλωσα μέσα σε σαλόνια; Όχι, βέβαια! Τέλος πάντων. Ας με φωνάζουν όπως θέλουνε αρκεί να μη με αφήνουν μόνη.
Μαρ
30

«Ένας κόσμος που να χωράει στο λίγο»

Η Μαρία Τσιμά με τη νουβέλα της Το λιθόστρατο (εκδ. Στερέωμα) αφηγείται μια ιστορία απώλειας και βαθύτατης οδύνης. Μέσα από τα τριάντα τρία κεφάλαια του βιβλίου σκιαγραφούνται οι χαρακτήρες και οι βαθύτερες πτυχώσεις της ψυχοσύνθεσης των ηρώων, μετά και από ένα τραγικό συμβάν που θα αλλάξει τη ζωή όλων. Η δυσκολία του να ξεχωρίζεις από τον κοινωνικό περίγυρο, είτε ως ιδιότυπη και αινιγματική προσωπικότητα είτε ως κάποιος που κουβαλά ισοβίως τη θλίψη από τον χαμό του παιδιού του είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία του βιβλίου.