15 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καραμέλες για τον λαιμό….του άλλου

dt μου,

Εγώ είμαι πάλι, η αντι-φαν του ξυλορακετά, φιλάνθρωπα και ειδικού επί παντώς επιστητού. Έχεις δει το “χιουμοριστικό” βιντεάκι που σατιρίζει την διαφήμιση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τον Χαβιέ Μπαρδέμ για τις “Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου”;  Τα νεύρα μου!!

Αχουουουουουου δε μπορώ, ειλικρινά στην έως τώρα πορεία μου λίγα πράγματα με εκνευρίζουν αφόρητα. Ε, αυτός είναι ένα από αυτά. Δε θα σταθώ στις περιγραφές σου, θα πάω κατευθείαν στο ζουμί…

ΠΟΣΟ άμπαλος (που λέει και η νέα γενιά) μπορείς να είσαι όταν από τη μία αυτοπροβάλλεσαι ως εκπρόσωπος της Action Aid στη μακρινή Σιέρα Λεόνε aka “άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες” και από την άλλη “κατουράς” -με το συμπάθειο- μία παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα;

Η απάντηση είναι απλή: ΠΟΛΥ!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

Και θα σου εκμυστηρευτώ και κάτι περίεργο. Το βιντεάκι που λες δε το έχω δει. Έχω όμως την “τύχη” να ακούω για αυτό καθημερινά από ανθρώπους τριγύρω μου, οι οποίοι μιλάνε για δαύτο με διθυραμβικά σχόλια. Και μόνο από την περιγραφή μου έχει σηκωθεί η τρίχα και φυσικά αρνούμαι να προσθέσω άλλο ένα “hit” στη λίστα των εκατοντάδων (;), χιλιάδων (;) που το έχουν δει.

Δε θα σταθώ στο πόσο ευτελές, γελοίο, αμερικανικό μου ακούγεται ως αίσθηση χιούμορ, αλλά θα δω το δάσος πίσω από το δέντρο. Αυτή η σαχλαμάρα έγινε μετά χαράς αποδεκτή από μεγάλη μερίδα του ελληνικού κοινού. Το είδανε, το ξαναείδανε, γελάσανε, το δείξανε και σε άλλους και γελάσανε και εκείνοι. Υπάρχει κάπου όριο στο τι σατιρίζουμε και τι όχι; Προφανώς η απάντηση είναι “όχι”. Όλο αυτό μου θυμίζει τα ανέκδοτα με την Ελενίτσα, ή την άλλη μέγα φιλάνθρωπη Α. Πάνια.

Θα πω κρίμα για όλο το team της εκπομπής γιατί η ευθύνη είναι ολονών. Θα πω και ένα δεύτερο κρίμα για όλους αυτούς που γελάνε με τέτοια αστεία.

Μην γελάτε με τις παστίλιες…αγοράστε τες!! Δεν έχουν εξαιρετική γεύση αλλά αυτό είναι άλλο 1 δεντράκι πίσω από το δάσος που πρέπει να δείτε.

Και μπορεί παρακαλώ η Action Aid να διαγράψει αυτόν τον άκυρο από συνεργάτη της και να δώσει τη θέση του σε κάποιον άλλον; Πολύ φοβάμαι μην έρθει η μέρα που στείλει για “ανθρωπιστική βοήθεια” στην Αϊτή Ηavaianas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα