Tο πρόσωπο της εβδομάδας

Μαρ
22

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Μαρίνα Αργυρίδου - Ηθοποιός

Εκείνος ο αόρατος δεσμός μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να φανερώνεται και να φωτίζεται μέσω της υποκριτικής.
 
Και να δημιουργεί πεδία σκέψης στους θεατές. Να τους διεγείρει το μυαλό και τη φαντασία.

Να θέτει νέα ερωτήματα, επιστρέφοντας στην αθώα ηλικία των γιατί και όχι χρησιμοποιώντας εξωτερικές φορεμένες απαντήσεις.
 
Η Μαρίνα Αργυρίδου απολαμβάνει τη φετινή της συμμετοχή στα «Κύματα» της Βιριτζινια Γουλφ που παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο Σφενδόνη.
Μαρ
15

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Θοδωρής Τσουανάτος - Ηθοποιός / Τραγουδιστής

Oταν πρωτοείδε το Σογκούν αποφάσισε να ντυθεί σαμουράι και να υποδυθεί τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλέιν.
 
Μετά άρχισε ν’ απολαμβάνει τον Πίτερ Σέλερς στις διάφορες ταινίες του Ροζ Πάνθηρα.  

Στην παιδική αθωότητα εκείνων των χρόνων προέκυψε και η αγάπη του για το τραγούδι
 
Ετσι ο Θοδωρής Τσουανάτoς ακολούθησε τον καλλιτεχνικό δρόμο, έστω και αν είχε κλίση και στον αθλητισμό, αφού ήταν μέλος του Ολυμπιακού, τόσο στο μπάσκετ, όσο και στην πυγμαχία.
 
Η ενασχόληση με πολλά πράγματα παράλληλα πάντα του άρεσε και τη συγκεκριμένη περίοδο απολαμβάνει τους τρεις ρόλους του στο «Τελευταίο ψέμα» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. 
Μαρ
07

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Έλενα Μεγγρέλη - Ηθοποιός

Η αέναη αναζήτηση, ένα συνεχές ψάξιμο. Ένα τέλος που δεν έρχεται ποτέ. Έτσι ορίζει τον κόσμο της υποκριτικής η Έλενα Μεγγρέλη.
 
Έναν κόσμο, στον οποίο εισήλθε μέσω του τσίρκου και του θέατρου δρόμου. Όταν από τα χρόνια της εφηβείας της είχε συγκροτήσει μια ομάδα και έδινε αυτοσχέδιες παραστάσεις.
 
Εκεί ήταν όλα χειροποίητα. Από τα κοστούμια, τα σκηνικά, αλλά και τις  υποθέσεις των μελών της. Τότε παρατήρησε ότι της άρεσε να εμπλουτίζει στους χαρακτήρες της φανταστικές συνήθειες, συνθήκες και σχέσεις
 
Και μετά τις σπουδές της στην κοινωνιολογία βρέθηκε στο μεταπτυχιακό του τμήμα Θεάτρου των Καλών Τεχνών. Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής και ήταν πια αναπόφευκτο να γραφτεί και σε δραματική σχολή.
 
Κάπως έτσι ήρθε και η λογική εξέλιξη, που την έφερε στο Ωδείο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες, όπως είναι η τωρινή της, αφού συμμετέχει στο «Καθώς ψυχορραγώ» του Φόκνερ σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου. 
Φεβ
28

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Σωσώ Χατζημανώλη - Ηθοποιός

Η “τρέλα δεν πάει στα βουνά” λένε, αλλά εύκολα μπορεί να πάει στο θέατρο. Και όταν είναι με την καλή έννοια ευχαριστεί και το κοινό, αλλά και τον ηθοποιό, που την υπηρετεί.

Η Σωσώ Χατζημανώλη αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις, αφού αποφάσισε να γίνει ηθοποιός λόγω του πατέρα της, ο οποίος την πήγε στο θεατρικό εργαστήρι Γλυφάδας για να διαπιστώσει αν η ενέργεια που είχε μέσα της ήταν προϊόν ταμπεραμέντου ή τρέλας.

Τελικά ήταν ένας συνδυασμός, τον οποίο ακόμα κουβαλάει μέσα της. Και η υποκριτική της δίνει τη δυνατότητα να ηρεμεί, να βλέπει τα πράγματα πιο σφαιρικά και να της αναδεικνύει τα κωμικά στοιχεία, τα οποία της βγαίνουν σχεδόν αβίαστα. 

Φεβ
18

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Νικορέστης Χανιωτάκης - Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

Αρχικά μπερδεύεσαι για το πώς πρέπει να τον πρωτοχαρακτηρίσεις. Περισσότερο ηθοποιό, περισσότερο σκηνοθέτη, και τα δύο εξίσου; Ή μήπως επίσης ψυχολόγο και αθλητικό συντάκτη; 
 
Και αυτό από τη στιγμή που μέσα σε όλα ο Νικορέστης Χανιωτάκης εκτός από υποκριτική, σκηνοθεσία έχει προλάβει να σπουδάσει ψυχολογία και αθλητική δημοσιογραφία, την οποία μάλιστα εξάσκησε για τρία χρόνια.
 
Ξαφνικά, όμως, έφτασε ένα πρωί στην Sportday όπου δούλευε και πήρε την απόφαση, η οποία έμελλε να σηματοδοτήσει τη μετέπειτα πορεία του. Και η είσοδος στο θέατρο Τέχνης ήταν μάλλον μια λογική εξέλιξη.
 
Όλα όμως, με τα οποία έχει ασχοληθεί ή πρόκειται ν’ ασχοληθεί στο μέλλον έχουν μια κοινή συνισταμένη, όπως παραδέχεται στο All4fun: