Tο πρόσωπο της εβδομάδας

Μαϊ
23

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Σπύρος Χατζηαγγελάκης - Ηθοποιός

Η συμπαράσταση για μια φίλη του που ίδρυε τη θεατρική ομάδα του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη έγινε πάθος και τρόπος ζωής. Και από τη Φυσική βρέθηκε να “σκάβει” τις καλά κρυμμένες πτυχές της ψυχοσύνθεσης του μέσω της υποκριτικής.

Μέσω μιας ατελείωτης έρευνας γύρω από το συλλογικό του ασυνείδητο και μια ανακάλυψη του ποιος πραγματικά είναι ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης και από ποια κομμάτια αποτελείται.

Ακόμη και αν ο βιοπορισμός μοιάζει δύσκολος για έναν ηθοποιό του σήμερα, προσπαθεί να μην κάνει εκπτώσεις στη δουλειά του: “Η τέχνη γεμίζει την ψυχή σου περισσότερο από τα χρήματα. Αναγκαστικά, όμως, πρέπει να ζήσεις με τους νόμους τις κοινωνίας για να επιβιώσεις. Οπότε βρίσκεσαι κάπου στη μέση δίνοντας μάχη με τα φαντάσματα σου περιμένοντας με υπομονή να δεις ποιο από αυτά θα βγει νικητής”, αναφέρει στο All4fun, ενώ προετοιμάζεται για την τελευταία φετινή του συμμετοχή στο “Γκλουμ”, που θα παρουσιαστεί στο 10ο Bob Theatre Festival και όπως όλα δείχνουν πρόκειται να επαναληφθεί τη νέα σεζόν στο 104.
Μαϊ
17

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Νάνσυ Σιδέρη - Ηθοποιός

Πολλές ιστορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον για το πώς αποφασίζει ένα παιδί να γίνει ηθοποιός.
 
Εκείνη της Νάνσυς Σιδέρη, όμως, είναι από τις πιο ιδιαίτερες. Και δείχνει το πόσο πολύ της αρέσει το παιχνίδι των ρόλων.
 
Μικρή, λοιπόν, έπαιζε την κατηγορούμενη. Έστηνε την ιστορία της με ενόρκους, δικαστήριο και συγκινητικούς μονολόγους, όπου έπρεπε να πείσει για την αθωότητα της. Αν το πετύχαινε κέρδιζε την υπόθεση. Αν όχι η τιμωρία της ήταν ισόβια φυλάκιση…
 
Κάπως έτσι, λοιπόν, μπήκε η υποκριτική στη ζωή της. Μετά ήρθαν οι σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το παιχνίδι, που αγαπάει από μικρή συνεχίζει να τη γοητεύει πολύ.
 
Η φετινή σεζόν τη βρήκε σε μία παράσταση στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού και σε δύο παραστάσεις στο θέατρο του Νέου Κόσμου.
Μαϊ
10

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Κώστας Παπακωνσταντίνου - Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

Το δημιουργικό παιχνίδι από μέσα το απολαμβάνει περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, όλο και περισσότερο ασχολείται με το να δημιουργεί, βλέποντας τα δρώμενα από την σκοπιά του σκηνοθέτη.
 
Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, όταν πρωτοβρέθηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι, που είχε τελειώσει τη Δευτέρα Λυκείου.

Και με την πάροδο του χρόνου μεταπήδησε και στο πόστο του σκηνοθέτη.
 
Από το 2012, μάλιστα, που πρωτοξεκίνησε με τη δική του θεατρική ομάδα να σκηνοθετεί τους Χαλασοχώρηδες συνεχίζει αδιαλείπτως να το πράττει, φροντίζοντας παράλληλα να υπηρετεί την τέχνη της υποκριτικής και ως ηθοποιός.
Μαϊ
02

To πρόσωπο της εβδομάδας: Ιωάννα Αγγελίδη - Ηθοποιός

Η πρώτη γνωριμία με την υποκριτική ήρθε στην εφηβεία της, όταν βρέθηκε στη θεατρική ομάδα του δήμου Γλυφάδας. Τότε κατάλαβε πως ήταν εκείνο που ταίριαζε περισσότερο στο ταμπεραμέντο της.
 
Έτσι η Ιωάννα Αγγελίδη συνέχισε τις σπουδές της σε επαγγελματικό επίπεδο, περνώντας στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
 
Η έννοια της υποκριτικής σχετίζεται με το αποτέλεσμα της παρατήρησης και της μελέτης του σύμπαντος, του ζωϊκού βασιλείου, της ανθρωπότητας.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μάλιστα, συμμετέχει σε μια παράσταση, όπου αποκαλύπτονται οι ανθρώπινες αδυναμίες λόγω των σκοτεινών πλευρών της εξουσίας και του έρωτα. 

Υποδύεται στον ‘Εδουάρδο Β’ του Κρίστοφερ Μάρλοου τη βασίλισσα Iσαβέλλα, ένα σκληρό ιστορικό πρόσωπο, γνωστό και ως Λύκαινα της Γαλλίας.  
Απρ
26

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος - Ηθοποιός

Η ένταξη του στην ερασιτεχνική ομάδα της ΑΣΟΕΕ τον έφερε κοντά στο θέατρο. Και αφού περνούσε όμορφα στη σκηνή, αποφάσισε να δώσει στη δραματική σχολή του Εθνικού.
 
Πέρασε με τη δεύτερη και από τότε το νερό μπήκε στο αυλάκι. Και από τη στιγμή που δεν ήταν τόσο ψηλός, όσο θα ήθελε για να γίνει μπασκετμπολίστα, έγινε ηθοποιός, μετρώντας μάλιστα και μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χορν.

Ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Τάκη Τζαμαργιά (μόλις λίγους μήνες μετά την περσινή του συμμετοχή στον Ριχάρδο Γ΄ στο Σύγχρονο Θέατρο).