Tο πρόσωπο της εβδομάδας

Ιαν
11

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου - Ηθοποιός / Τραγουδίστρια

Ένα λάθος που συχνά γίνεται και σχετίζεται με τη γνώμη του κοινού για έναν ηθοποιό είναι η ταύτιση του μ’ έναν ρόλο, τον οποίο έχει φέρει με ιδιαίτερη επιτυχία και ενδεχομένως να ταιριάζει και στο παρουσιαστικό του.
 
Κάπως έτσι θυμάμαι και εγώ την εποχή όταν παιζόταν στην τηλεόραση «Χαρά αγνοείται». Εκεί είχα εντοπίσει μεταξύ άλλων μία υψηλόσωμη, αυστηρή στο ύφος ηθοποιό να υποδύεται πολύ εύστοχα τη βοηθό ενός αστυνομικού, ο οποίος αναζητούσε τη χαμένη ηρωίδα της σειράς. 
 
Έπαιζε άλλωστε έναν αντίστοιχο ρόλο και στο LAPD, δίνοντας μου τη λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για μία προσωπικότητα, η οποία θα ήταν κοντά στους χαρακτήρες που της δίνονται.
 
Γνωρίζοντας τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου διαπίστωσα το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο, γιατί μπορεί να είναι η χαρά της παρέας, αλλά γιατί καταφέρνει στη σκηνή να εμφανίζεται εντελώς διαφορετική απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. 
 
Η μεταμόρφωση ενός ηθοποιού πρέπει να είναι βέβαια προφανής στόχος για να γίνεται όλο και καλύτερος, όμως δεν είναι δεδομένο πως ισχύει. Ειδικά σε περιπτώσεις ηθοποιών, που συνηθίζουν να ταυτίζονται με συγκεκριμένους ρόλους και τύπους φόρμας.
Δεκ
29

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Τάσος Ιορδανίδης - Ηθοποιός

H ερμηνεία του ως Ρασκόλνικοφ στο «Έγκλημα και Τιμωρία» ήταν μια εκείνες που δικαίως συζητήθηκαν πολύ την περασμένη θεατρική σεζόν.  

Και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε η παράσταση το σπουδαίο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άνεσις.

Κατέκτησε, μάλιστα, και το 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης από τους αναγνώστες του All4fun στα 4α θεατρικά βραβεία κοινού All4fun

Έτσι η επιλογή μας να φιλοξενήσουμε τον Τάσο Ιορδανίδη ως το τελευταίο χρονικά πρόσωπο εβδομάδας για το 2016 ήταν προφανής.
 
Το θεατρικό μικρόβιο το κόλλησε στο σχολείο του στον Πειραιά, αλλά οι παρενέργειες του έγιναν πιο εμφανείς ανώριμα και ασυνείδητα, όταν ήταν φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Βρήκε έτσι την ευκαιρία να εκφράζεται και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα μέσω των ρόλων του, ζώντας έτσι μία πολύ έντονη παρουσία της πραγματικότητας.  
Δεκ
17

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Μαριάννα Λιανού – Ηθοποιός

Από τις περιοδείες της θείας της στην Πάτρα κόλλησε με το θέατρο. Και όταν στο σχολείο έγινε μέλος μιας θεατρικής ομάδας το κόλλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο.

Της χάριζε τον τρόπο να βρίσκει το δικό της καταφύγιο και με προστατευμένες σκέψεις να δημιουργεί από τη φαντασία της.
 
Η Μαριάννα Λιανού, όμως, εκτός από την υποκριτική ασχολείται ιδιαίτερα με το γράψιμο.

Προς το παρόν αποφεύγει την ετικέτα του «θεατρικού συγγραφέα», όμως έχοντας εκδώσει ήδη το «Όνειρο του Σολωμού» μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως θα υπάρξει και μια ανάλογη συνέχεια.
Δεκ
09

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Θανάσης Πατριαρχέας - Ηθοποιός

Ένα προσωπικό στοίχημα τον έφερε τυχαία στην αρχή ενός μονοπατιού, το οποίο του άρεσε πάντα.  

Και από τότε η πορεία του στην υποκριτική  έγινε μια συνειδητή επιλογή.

Έτσι το όνειρο του Θανάση Πατριαρχέα συνεχίζεται. Όπως και η σκληρή δουλειά, που δεν τον φοβίζει.

Η νέα θεατρική σεζόν τον βρίσκει να συμμετέχει παράλληλα σε τέσσερις (!) διαφορετικές παραστάσεις.

Έχοντας επιλέξει να ζει ως ηθοποιός και να μην κάνει κάτι άλλο για να ζήσει ο Θανάσης συμμετέχει μεταξύ άλλων φέτος στο Curing Room, μια παράσταση, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της στα τέλη Αυγούστου και άρχισε να παίζεται στον πολυχώρο Vault.
Νοε
29

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ - Ηθοποιός

Οι σπινθηροβόλες στιγμές ωδής στην πολυφωνία, στην ευτυχία, στον σεβασμό, στη διαφορετικότητα και φυσικά στην αγάπη της χάρισαν τρία γεμάτα χρόνια στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
 
Εκεί που έμαθε να έχει το θάρρος να διώχνει κάθε εγωισμό και προκατάληψη, να παρατηρεί, να μελετά και να πιστεύει. Και λίγους μόλις μήνες μετά την αποφοίτηση της η Μάρθα Λαμπίρη - Φεντόρουφ είχε την τύχη να ταξιδεύει σε μια σχεδία με πολλά μποφόρ, όπως χαρακτηρίζει τη συμμετοχή της στο «Lacrimosa ή το απέπρωτο» του Θανάση Τριαρίδη.
 
Έχοντας για οδηγό τον σκηνοθέτη Δημήτρη Γιαμλόγλου και συνταξιδιώτη τον Μιχαήλ Ταμπακάκη βιώνει το πέρασμα της σαν να διανύει έναν λαβύρινθο γεμάτο γρίφους. 
 
Κάτι το οποίο πάντα απολάμβανε και μοιάζει να έρχεται σα φυσική συνέπεια από τις προσευχές που έκανε μαζί με τον Μιχαήλ, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στο Εθνικό.