Tο πρόσωπο της εβδομάδας

Απρ
19

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Νίνα Λαμπριανίδη - Ηθοποιός

Ένας βατήρας εξερεύνησης στις πολυεπίπεδες διαστάσεις της ψυχής και του πνεύματος της. Μια ελευθερία που της δίνει την ευκαιρία να σκιαγραφεί και να πλάθει το πορτρέτο του εκάστοτε χαρακτήρα, τον οποίο καλείται να αποδώσει στη σκηνή. Κάτι που την ιντριγκάρει ιδιαιτέρως και αντλεί όλη τη δημιουργικότητα της.
 
Έτσι αντιλαμβάνεται την υποκριτική η Νίνα Λαμπριανίδη, που παρά τις δεδομένες δυσκολίες στο κομμάτι του βιοπορισμού ενός ηθοποιού στην Ελλάδα του 2017 θα επέλεγε και πάλι το ίδιο. Όχι μόνο γιατί γεμίζει ένα κενό μέσα της, αλλά και γιατί της δίνει τη δυνατότητα να παρατηρεί περισσότερο τους ανθρώπους και να σκέφτεται διαφορετικά.
 
Λίγες ημέρες μετά το Πάσχα μαζί με την Αλεξάνδρα Μαρθαλαμάκη ανέβασε τη Βελανιδιά του Tim Crouch στο Θέατρο Κεφαλληνίας. 
Απρ
11

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Νίκη Βακάλη - Ηθοποιός

Στο χωρίς επιστροφή ταξίδι της στον χωρόχρονο της υποκριτικής είχε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει με το καλημέρα σε μια ταινία, που θα ζήλευε να συμμετέχει κάθε νεαρός ηθοποιός. Από το δεύτερο έτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου η Νίκη Βακάλη βρέθηκε στο “Ένας άλλος κόσμος” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη δίπλα σε ηθοποιούς, όπως ο Τζέι.Κ.Σίμονς, η Μαρία Καβογιάννη και ο αείμνηστος Μηνάς Χατζησάββας.
 
Αφού χρειάστηκε ένα ολικό “σέρβις”  όπως το χαρακτηρίζει η ίδια μέσα στο πέρασμα του χρόνου από τότε που βγήκε η ταινία στις αίθουσες, απολαμβάνει τη φετινή της συμμετοχή στον “Αστέρα Ραχούλας”, μια από τις πιο φρέσκιες και όμορφες δουλειές φέτος στην ελληνική τηλεόραση. “Τώρα αρχίζω να αντιλαμβάνομαι ότι όλο αυτό ήταν ΔΟΥΛΕΙΑ. Και κάπως έτσι όταν με ρωτάνε έχω να πω πως έπαιξα και σε μια ταινία. Καλή φάση¨, παραδέχεται στο All4fun για το “Ένας άλλος κόσμος”, εκδηλώνοντας τη χαρά της για τον “Αστέρα Ραχούλας”: “Είμαστε ένας μεγάλος θίασος  από νέους, παλιούς, κάποιοι είναι κάπου στη μέση κι όλοι μαζί τα καταφέρνουμε περίφημα. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που γνώρισα και συνεργάστηκα".
Απρ
05

To πρόσωπο της εβδομάδας: Ελευθέριος Βασιλάκης - Ηθοποιός

Η ανήσυχη και ορμητική του φύση σε συνδυασμό με τη δίψα για ζωή, για συλλογή εμπειριών και ανεξαρτησία τον έφεραν στο Θέατρο Τέχνης.
 
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην ήδη περιπετειώδη ζωή του.
 
Ένα ταξίδι συνώνυμο με τον τρόπο ζωής του. Που του δίνεται τόσο, όσο αφήνεται σ’ εκείνο. Που του προσφέρει γνώση, εμπειρία, μελέτη, επιθυμίες, ψυχοθεραπεία, παρατήρηση, συλλογή, σύνθεση, έμπνευση, επικοινωνία και προβληματισμός. Σαν ένα σφουγγάρι, σαν ένα κύτταρο, το οποίο διαρκώς πολλαπλασιάζεται.

Ο Ελευθέριος Βασιλάκης επέλεξε να γίνει ηθοποιός γιατί του έδινε την ευκαιρία να παίζει με τους δικούς του όρους, για να μεταμορφώνεται, για ν’ αναζητά την αλήθεια….
Μαρ
28

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Γιώργος Χριστοδούλου - Ηθοποιός

Η περιπέτεια μέσω πάντα της ερευνητικής ματιάς τον γοητεύει τόσο, ώστε ν’ αποφεύγει κάθε φορά να παίζει με τις ευκολίες του. Ο Γιώργος Χριστοδούλου μηδενίζει σε κάθε νέα του συνεργασία και προσπαθεί να μέμφεται καλλιτεχνικά τον εαυτό του, όταν αντιλαμβάνεται πως κάνει κάτι για το οποίο έχει συνηθίσει. 
 
Από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, και δικαίως υποψήφιος για βραβείο Χορν στο παρελθόν,  δεν είναι τυχαίο ότι από πολύ νωρίς στην καριέρα του βρέθηκε πρωταγωνιστής στις δουλειές του Στάθη Λιβαθινού.
 
Το τέλος της φετινής σεζόν τον βρίσκει χαρούμενο για τη συμμετοχή του στους “Πόθους κάτω από τις Λεύκες”, που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες φετινές επιτυχίες της σεζόν. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, αποφάσισε ν’ ακολουθήσει την υποκριτική στα 12-13, γιατί όταν έβλεπε ταινίες συνήθως ξεχνούσε τη δράση και την υπόθεση του έργου, αλλά παρατηρούσε με μεγάλη προσοχή τους ηθοποιούς. Η αποκάλυψη του, μάλιστα, για τον δρόμο, που θ’ ακολουθούσε έγινε  στον φωταγωγό του σπιτιού του, όπου συνομιλούσε τα μεσημέρια με τον καλύτερο του φίλο! Εκείνος του πρότεινε να πάει σε θεατρική ομάδα και έτσι το νερό μπήκε στο αυλάκι…
Μαρ
22

Το πρόσωπο της εβδομάδας: Μαρίνα Αργυρίδου - Ηθοποιός

Εκείνος ο αόρατος δεσμός μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να φανερώνεται και να φωτίζεται μέσω της υποκριτικής.
 
Και να δημιουργεί πεδία σκέψης στους θεατές. Να τους διεγείρει το μυαλό και τη φαντασία.

Να θέτει νέα ερωτήματα, επιστρέφοντας στην αθώα ηλικία των γιατί και όχι χρησιμοποιώντας εξωτερικές φορεμένες απαντήσεις.
 
Η Μαρίνα Αργυρίδου απολαμβάνει τη φετινή της συμμετοχή στα «Κύματα» της Βιριτζινια Γουλφ που παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο θέατρο Σφενδόνη.