Οι ταινίες της εβδομάδας

Φεβ
22

Είδαμε το "The founder"

Η αληθινή ιστορία του Ray Kroc, ενός ανθρώπου που ξεκίνησε την ταπεινή του διαδρομή σαν πωλητής μηχανών για milkshake για να καταλήξει σε έναν από
τους σημαντικότερους ανθρώπους του αιώνα αναδεικνύοντας τα McDonald’s σαν την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη αλυσίδα εστιατορίων στον κόσμο.
 
Ο Κroc ήταν της άποψης πως ούτε η μόρφωση ούτε το ταλέντο και η διάνοια μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που θέλει να επιτύχει στην ζωή του. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με επιμονή και αποφασιστικότητα.

Με όπλο του λοιπόν αυτές τις δύο ιδιότητες και μέσω της χαρισματικής χρήσης του λόγου κατάφερε να «μαγνητίσει» τα δύο αδέλφια McDonald που με την εντιμότητα τους να συνοδεύεται από μια ανεπιτήδευτη αφέλεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το αναπτυξιακό όραμα του Ray αλλά ούτε και να καταλαγιάσουν το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. 
Φεβ
12

Είδαμε το "Moonlight"

Το Moonlight χωρίζεται σε τρία κεφάλαια.

Το πρώτο από αυτά αφηγείται τα δύσκολα παιδικά χρόνια ενός μαύρου αγοριού με το υποκοριστικό “LITTLE”.
 
Το Bullying από τους συμμαθητές του στο σχολείο, η τοξικομανής μητέρα του, η έλλειψη πατρικής φιγούρας και μια περιοχή ναρκοπέδιο όπου την διοικούν έμποροι ναρκωτικών γεμίζουν τον μικρό Chiron ανασφάλεια και φόβο.

Το δεύτερο κεφάλαιο τιτλοφoρείται “CHIRON”. 
Φεβ
07

Είδαμε το "Sweet Bean"

«Μια παλιά λίμνη

Ένας βάτραχος βουτά

Ο θόρυβος του νερού»

Αυτό το πασίγνωστο χαϊκού του Matsuo Bashō μέσα από την φαινομενική απλότητα του μεταδίδει την αίσθηση μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας.

Ιαν
27

Είδαμε το "Split"

Ο M. Night Shyamalan επιστρέφει στα κινηματογραφικά δρώμενα με ένα θρίλερ που χαρακτηρίστηκε από την "The Guardian" ως «υποδειγματική μίξη Χίτσκοκ και τρόμου».

Ο JamesMcAvoy (Χ-Μen, Wanted) υποδύεται έναν άντρα που πάσχει απόδιασχιστική διαταραχή προσωπικότητας.
 
Αυτό σημαίνει πως έχει ούτε 1, ούτε 2 αλλά 23 (!) προσωπικότητες  οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ τους επικρατώντας ξεχωριστά κάθε φορά ελέγχοντας την αντίληψη, την συμπεριφορά, την ιδιοσυγκρασία και όλα τα άλλα στοιχεία που συγκροτούν την μοναδικότητα ενός ατόμου.
 
Μια νέα προσωπικότητα όμως είναι έτοιμη να αναδυθεί, η οποία είναι άκρως επικίνδυνη και έχει μοναδικό σκοπό να κάνει κακό...
Δεκ
08

Είδαμε την ταινία: " Ουζερί Τσιτσάνης"

«Η Γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης»
 
 Μανούσος Μανουσάκης
 
Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.12316523 1042981999056373 3682670843797032596 n