Ο χώρος της εβδομάδας

Ιαν
10

H επιλογή της εβδομάδας: Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι Νίκος Μαστοράκης, θέατρο και μαγεία πάνε μαζί.

O Νίκος Μαστοράκης είναι ο άνθρωπος που κάνει το θέατρο μαγεία, και τη μαγεία θέατρο. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι ποιητής, δεν είναι απλά σκηνοθέτης.
 
Μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, παρουσιάζεται το νέο έργο του Γάλλου συγγραφέα Ζοέλ Πομμερά. Ένα έργο σπονδυλωτό, που μας αφηγείται 11 ανθρώπινες, σύγχρονες και καθημερινές ιστορίες, έχοντας έντονα το άρωμα Τσεχωφικής γραμμής.
 
Η ειρωνεία, δίνει τη θέση της στην πίκρα, η πίκρα στη σάτιρα.η σάτιρα στο λυτρωτικό γέλιο και ξανά το λυτρωτικό γέλιο περνά στην ευαισθησία, την τρυφερότητα, για να τις διαδεχθεί η ωμότητα και η σκληρότητα των ημερών μας. Ρεαλισμός και σουρρεαλισμός συναντώνται και δίνουν το στίγμα της σύγχρονης καθημερινότητας.
Δεκ
28

Η επιλογή της εβδομάδας: Αυτή η νύχτα μένει

Μέσα στην νύχτα δε διακρίνεις μορφές. Mπορεί ένας γίγαντας να φαίνεται νάνος και ο νάνος θηρίο, μια άγρια κραυγή μέσα στο σκοτάδι στον καπνό και στην ανάγκη να ανήκεις κάπου χωρίς να θες όμως να λερωθείς, αλλά όταν βουτάς στη λάσπη αρχίζουν να σου αρέσουν oi λεκέδες σου.  Σκληρές μορφές, που φαντάζουν κυνικές, αλλά αυτή είναι η απάτη που κρύβει η νύχτα. Τα άγρια φιλιά στα χείλια και οι έρωτες που δεν άνθησαν ποτέ στο φως της μέρας.

Ο κόσμος της νύχτας γεμάτος αλήθειες, χιούμορ, σάρκες που λικνίζονται με το "όπα" και τον ήχο αντρών που απαιτούν μέσα από τη δύναμη της θέσης τους.

Ατέλειωτο αλκοόλ και oι σταρ της επαρχίας οι οποίοι ζουν την αποθέωση.

Όλος αυτός ο πρόλογος ήταν μια μικρή εισαγωγή για την παράσταση «Αυτή η νύχτα μένει» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.

Ένα ταξίδι στην ατέλειωτη νύχτα, της άσωτης δεκαετίας του '80.  

Δεκ
17

Η επιλογή της εβδομάδας: Καλιφόρνια Ντρίμιν σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά

Τέσσερις νέοι ονειρεύονται να αποδράσουν, να φύγουν στην Καλιφόρνια. Πιάνονται από μια σανίδα σωτηρίας, σκαρφαλώνουν σε αυτή και σκαρώνουν σχέδια και όνειρα. Σανίδα, και με την κυριολεκτική έννοια, καθώς η δράση της παράστασης Καλιφόρνια ντρίμιν εκτυλίσσεται πάνω σε μια ξύλινη, κυκλική και κινητή πλατφόρμα.
 
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη είναι μια κωμωδία.

Πραγματικά, στην παράσταση το κοινό τρανταζόταν από τα γέλια.

Αλλά ακούστηκαν και οι σιωπές του κοινού, κατά τις οποίες οι ήρωες επί σκηνής –ή επί ξύλινης πλατφόρμας, καλύτερα- έρχονταν αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα, που δεν έχει μεγάλες διαφορές με τη σύγχρονη.

Μα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Κατσικονούρη δεν έχουν μεγάλες διαφορές με κάποιους σύγχρονους νέους. 
Δεκ
06

Η επιλογή της εβδομάδας: Πάρτι 8ων γενεθλίων All4fun

Στις 11 Νοέμβρη το σάιτ μας έγινε 8.

Και το γιορτάζουμε με χριστουγεννιάτικη All4funική διάθεση στην ανανεωμένη Quinta (Σαρρή 50, σύνορα Ψυρρή με Θησείο) το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος και μπει το 2017, όπου θα υπάρχει και η απαραίτητη ανανέωση του All4fun.

Dj η Ελένη Τσιμπρικίδου
 
Quinta
 
Tηλ: 6972864107

Σαρρή 50, 10553 Aθήνα
 
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 22:00 έως το πρωί
Δεκ
01

Η επιλογή της εβδομάδας: "Το τσίμπημα της σφήκας"

26 Μαΐου 2007. Ένα φράγμα στο Λούσιο Ποταμό γίνεται η αιτία να χαθούν 8 νέοι άνθρωποι. Όλα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα για τους 18 εκδρομείς που αποφάσισαν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στη φύση. Ακούστηκε μια βοή, και 8 από τους περιπατητές του Λούσιου, βρισκόμενοι μέσα στο ποτάμι παρασύρθηκαν από το χείμαρρο που ακολούθησε.  

Άλλοι χτύπησαν στα βράχια, άλλοι προσπάθησαν να κρατηθούν από τους διπλανούς τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο «Τσίμπημα της Σφήκας» ακολουθούμε την πορεία ενός ζευγαριού σε αυτή την τραγωδία.
 
Οι διάλογοι είναι φυσικοί και βάζουν τον θεατή σε ένα κλίμα ότι πρόκειται για μια εκδρομή σαν όλες τις άλλες, ενώ όλοι ξέρουμε την τραγική της έκβαση.